ÈXIT DE NETFLIX

'Stranger Things', denunciada per plagi

El director Charlie Kessler acusa els creadors de la coneguda producció d'haver copiat l'argument de la seva pel·lícula 'Montauk'

stranger-things

stranger-things

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director Charlie Kessler ha denunciat els creadors de Stranger Things per plagi davant el jutjat de Los Angeles aquest dilluns, 2 d'abril. Kessler sosté que els germans Matt i Ross Duffer es van aprofitar de l'argument del seu curtmetratge Montauk, llançat el 2012, sobre fenòmens paranormals. 

Stranger Things s'ha convertit, des que es va estrenar el 2016, en una de les joies de Netflix. Ara Kessler afirma que aquesta famosa sèrie, protagonitzada per David HarbourWinona Ryder Millie Bobby Brown, és una còpia d'un dels seus projectes, del qual va parlar amb els germans Duffer el 2014, durant una festa al Festival de Cine de Tribeca.Festival de Cinede Tribeca

El demandant assegura que la conversa es va donar "dins de les pràctiques de la indústria de l'entreteniment, per les quals els Duffer no podrien divulgar, utilitzar o aprofitar les idees que els va explicar Kessler sense el seu permís o sense oferir-li una indemnització". A més, Kessler recorda que la sèrie va ser venuda a la plataforma de televisió Netflix sota el títol provisional de The Montauk Project

El demandant exigeix una indemnització i que es "destrueixin tots els materials que tinguin els Duffer sobre Stranger Things" que estiguin basats en els conceptes de Montauk.

Atraccions en parcs temàtics

Però al marge de la demanda de plagi, el fenomen social que ha generat Stranger Things segueix el seu curs imparable. Així, després de l'anunci d'una tercera temporada de la sèrie i el consegüent negoci que segueix generant tot el seu marxandatge, ara s'afegeixen al xou els parcs temàtics. 

Segons ha informat Universal Studios, els seus parcs temàtics de Hollywood, Orlando i Singapur incorporaran al setembre una atracció de la sèrie per al seu especial de Halloween, conegut com a Halloween Horror Nights.

Els aficionats de la sèrie podran fer front a la dimensió sobrenatural en una sèrie de recorreguts inspirats en alguns dels seus esdeveniments més coneguts de la primera temporada, en especial l'univers paral·lel de l'Upside Down.

Notícies relacionades

Tampoc faltaran els laboratoris del departament d'Energia dels EUA, enclavaments populars de la fictícia localitat de Hawkins (Indiana), el depredador Demogorgon o la casa de la família Byers adornada amb el seu emblemàtic joc de llums.

Per a la construcció de les atraccions, el parc treballarà juntament amb els creadors de la sèrie, Matt i Ross Duffer, així com amb el seu productor executiu, Shawn Levy.