INFORME ANUAL

'Stranger things', la sèrie més 'assaborida' de Netflix

La plataforma de pagament publica una peculiar classificació de les seves ficcions més 'devoradas' o les que provoquen més 'infidelidades'

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

La sèrie American vandal ha sigut la producció que més han devorat els clients de Netflix l’any 2017, mentre que l’exitosa Stranger things va ser la ficció que més s’ha consumit en grup o en família. Aquestes són dues de les principals dades –que coincideixen tant a Espanya com en el conjunt dels 130 països on està present la plataforma de televisió de pagament– que la coneguda empresa de streaming ha fet públiques de l’any que ja s’ha acabat; un període en què els seus més de 110 milions d’abonats han consumit al voltant de ¡1.000 milions d’hores! de ficció per setmana.

    

Netflix guarda amb pany i forrellat les dades d’audiència i de consum de la seva web i els seus abonats, però en canvi sí que sol oferir un informe anual en què filtra no tant les xifres com les tendències. I ho fa a partir d’un original sistema de classificació: les sèries més devorades, les més assaborides, les que provoquen més infidelitats i les que més uneixen.

    

Així, les sèries vistes durant menys de dues hores per dia han sigut identificades com les assaborides i les que superen les dues hores per dia de consum estan considerades com les que es devoren. Les produccions dels infidels són les que es veuen en solitari, mentre que les que uneixen són les que es consumeixen en grup o en família.

    

%scoreboardHtml%

Arbitro: ,.

Tarjetas:

%

Campo: ()

Encara que les ficcions que més es devoren solen ser les de ciència-ficció (3%, Travelers, The OA), la producció que més ha enganxat tant en el global del planeta com a Espanya ha sigut American vandal, un fals documental que satiritza les produccions que s’han posat de moda a la petita pantalla, les denominades true crime. Tota la investigació del documental se centra a intentar descobrir qui ha sigut el gamberro que ha pintat tota una fila de cotxes amb la icona d’un fal·lus. 

    

En l’apartat de les produccions més assaborides també han coincidit els gustos globals i els d’Espanya: Big mouth, una animació per a adults bastant gamberra sobre la vida de dos adolescents, i The crown, l’exquisit drama sobre la vida de la reina Isabel II. 

    

En les classificacions de sèries que creen infidels i les que més es veuen en grup mostren que els grans èxits són transversals: tant Stranger things com 13 razones encapçalen les dues llistes. La primera és una original sèrie de ciència-ficció protagonitzada per nens que ha sabut enganxar un públic majoritari, i ja està en la seva segona entrega. La segona ha sigut una sorpresa a mitges: basada en una novel·la polèmica, planteja el suïcidi d’una adolescent, víctima del bullying, de manera que ha provocat reaccions oposades als Estats Units. 

Notícies relacionades

    

Entre totes dues només es cola Narcos, històries molt violentes de narcotraficants colombians, que és la sèrie que provoca més infidelitats entre els abonats de Netflix.