ENTREVISTA

Miquel Fernández: "Estic 'on fire': ¡vull guanyar 'Tu cara me suena'!"

L'actor català, que es mostra satisfet amb imitacions que l'han mantingut en el lloc més alt del marcador, com la de Salvador Sobral, sona com a favorit, encara que ell recorda que també hi ha Fran Dieli i Diana Navarro

ialvarez40331115 sant just desvern 27 09 2017 tv teletodo antena 3 presentaci180301130825

ialvarez40331115 sant just desvern 27 09 2017 tv teletodo antena 3 presentaci180301130825 / RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la gala de la temporada passada de Tu cara me suena, on va assistir com a convidat, Miquel Fernández (Barcelona,1980) va impressionar el personal, i en aquesta, ara ja com a concursant, ha rebut gairebé sempre el 12 del públic. I és aquest qui decideix en la final... La seva emocionant imitació de Salvador Sobral passarà a la història del programa, però són moltes les que ha brodat. Actualment és, a més, un policia a Benvinguts a la família (TV-3) i el jutge Garzón a Fariña (Antena 3). I llançarà un single. Realment està on fire.

Ha guanyat set gales, i des de la quarta ha estat en el lloc més alt de la puntuació. No em digui ara que se sorprendrà si triomfa.

Home, no, perquè ja estic on fire: ¡vull guanyar! Però tot pot passar, perquè els marcadors estan a zero. I Fran, Diana, Lucía Gil, Raúl Pérez i Pepa Aniorte venen molt preparats. No serà gens fàcil.

 

Vostè  va dir que això de guanyar l’hi deixava a Fran Dieli. Ara aquest li trepitja els talons. I Diana Navarro és a prop. Hi ha un gran nivell aquest any, ¿oi?

És veritat. És com la Copa del Rei, però a un partit. El triomf està a una actuació. El que s’ha fet fins ara no serveix de res... Si la cagues, la cagues, i si n’hi ha un altre que ho ha fet millor, guanya.

Alguns no han estat mai en el top: David Amor i La Terremoto.

Però La Terremoto va guanyar una gala i va estar estupenda... De totes maneres, per mi són guanyadors, si no fos per La Terremoto, David i Raúl.... Molta de la vida d’aquesta edició ha sigut gràcies a ells. 

Hi ha dues lligues, i la de l’humor la guanyen ells....

Sí. I jo estic entestat a ficar-me a la lliga de l’humor. Però no acabo de...

Va afirmar que patia molt al sofà, perquè no es deixava anar. ¿Superat?

Sí. En la tercera gala, quan ja em vaig veure a terra fent la croqueta, vaig pensar: ¡ah, val, ja està! I quan vaig veure Sílvia Abril davant meu, em vaig dir: això ja està superat. A més, tots t’ho posen molt fàcil.

Miquel Ferández imita Salvador Sobral a 'Tu cara me suena' (Antena 3. / JOSé IRún

¿Quina és la imitació de la qual se sent més orgullós?

La de Salvador Sobral va suposar un punt d’inflexió. De sobte la gent va dir: «¡Ostres!». Em vaig sorprendre fins i tot jo mateix. Va ser màgic. I la gent que el porta em va felicitar personalment. La recordo com la més emblemàtica. Després n’he fet un munt que he disfrutat molt: David Bowie, Aerosmith, Elvis Presley, Bono, Harry Styles (que no m’esperava guanyar), Nat King Cole...

 

El públic sembla adorar-lo.

Pel públic he guanyat set gales. Moltes vegades empatava i el públic em donava el 12. Això m’ha sorprès molt.

¿Com ha portat fer de dona? I no d’una... ¡de dues!

Vaig pensar que havia de ser per guanyar o tenir molt bona puntuació. I la vaig tenir. Però em va costar. Hores de maquillatge, aguantar el falset tot l’estona, aquells girs que fa Celine Dion, tenir la classe que tenia Barbra Streisand cantant... M’hi vaig intentar acostar una miqueta, però és difícil.

¿Com aconsegueix clavar la veu? 

És que tinc molta oïda. I sempre he imitat. M’agraden cantants de molts estils i, com que m’agrada cantar, intento imitar-los. Això és un divertimento fet realitat. 

Miquel Fernández, al plató de 'Tu cara me suena'. / RICARD CUGAT

Què diu el seu fill quan el veu?  No el deu reconèixer, és clar.

Diu: «El papa a Tu cara me suena». Fins que no passa una estona no se n’adona. És molt petit... A més, no el vull pressionar. Amb aquests nens que tenen pares actors s’ha d’anar a poc a poc.

Ja té una carrera d’actor, però ¿què ha aconseguit amb el concurs?

Trauré un single titulat Abre la ventana. No m’ha fitxat cap discogràfica, però el descobriment musical que m’ha suposat aquest programa m’ha donat la força i les ganes de treure’l. I qui sap si més endavant també un disc...

¿És el moment?

No tinc gaires expectatives, perquè és molt complicat. Però s’ha d’intentar.

Notícies relacionades

Semblava que el segrest de Fariña 

Han decidit fer teràpia de xoc. És un màrqueting fantàstic per a la sèrie, però em sap molt greu el que ha passat amb el llibre. La gent està reaccionant i està molt bé que es pronunciï. No ens poden treure la llibertat d’expressió.