AUDIÈNCIES

Serrat triomfa a TV-3

El documental sobre 'El noi del Poble-sec' va ser el més vist de la nit a Catalunya

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’. 

Joan Manuel Serrat, en el documental de TV3 ’El noi del Poble-sec’.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts

El documental sobre el cantautor català Joan Manuel Serrat que aquest dimarts, 16 de gener, va oferir TV-3, va ser la gran estrella del dia a Catalunya: va ser el programa més vist del prime time; un èxit que deixa en foc d'encenalls un intent de boicot -anunciat a través de les xarxes- de diversos sobiranistes i partidaris del procés, que consideren el prestigiós cantautor català un antiindependentista.

Segons les dades de Kantar Media, la producció El noi del Poble-sec,El noi del Poble-sec que va oferir el programa Sense ficció, va reunir una mitjana de 434.000 teleespectadors, amb un 15,4%. Amb aquesta dada, es converteix en el segon programa de Sense ficció més vist de la temporada, tal com assenyalen els responsables d'aquest espai de TV-3. 

El programa El hormiguero, El hormigueroque va ser líder absolut al conjunt d'Espanya, va quedar molt al darrere. L'exitós magazín d'Antena 3, que aquest dimarts va tenir com a convidada la campiona d'halterofília Lydia ValentínLydia Valentín, va congregar a Catalunya 263.000 persones (9,1%).

En canvi, el xou de Pablo Motos no va tenir rival en el global d'Espanya: 3.175.000 seguidors (17%). Però així que es va acabar El hormiguero, el gruix de l'audiència se'l van repartir les dues ficcions de producció pròpia de Tele 5 (El accidente) i de TVE-1 (El accidenteTraición

Així, El accidente va captar l'atenció de 2.272.000 persones (15,2%), mentre que Traición es va emportar una mitjana d'1.850.000 espectadors (11,7%).

Notícies relacionades

En canvi, a Catalunya, les dues produccions van passar sense pena ni glòria, eclipsades per Serrat: El accidente es va quedar en 169.000 seguidors (8,1%), mentre que a Traición' encara li va anar pitjor:Traición' 90.000 incondicionals (4%). 

A destacar els bons resultats que està aconseguint des de fa diverses setmanes el programa de temàtica ecològica de TVE-1 Aquí la Terra. Aquest espai, que s'emet just abans del Telediario 2 (20.30 hores) i que presenta Jacob Petrus,Jacob Petrus va aconseguir aquest dimarts una mitjana d'1.939.000 seguidors (13,9%), dels quals 282.000 (12,9%) el seguien des de Catalunya.