Boicot contra Serrat a les xarxes socials

Sobiranistes i partidaris del procés demanen no veure el 'Sense ficció' d'aquesta nit a TV-3 sobre el cantautor català per les seves declaracions antiindependentistes

undefined36694646 barcelona 23 12 2016  el  golfo azzurro  toma el relevo del 180116111216

undefined36694646 barcelona 23 12 2016 el golfo azzurro toma el relevo del 180116111216 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts a la nit, el programa Sense ficció de TV-3 dedica un especial al cantautor català Joan Manel Serrat (21.55 hores). I un grup d'internautes han començat un boicot contra l'espai Serrat, el noi de Poble-sec a les xarxes socials per les declaracions antiindependentistes i contràries al referèndum de l'1 d'octubre de l'artista català. "La convocatòria del referèndum a Catalunya no és transparent perquè està creada amb una llei elaborada pel Parlament però a l'esquena dels altres membres del Parlament", va assegurar Serrat el dia 21 de setembre a Xile.

L'artista català ja va ser àmpliament criticat (i defensat) per les paraules en què deia que el referèndum de l'1-O no tenia garanties, però ja va assenyalar en el seu moment que en el passat ja havia viscut "situacions semblants, doloroses i injustes".

A mesura que han anat passant els dies, el boicot per no veure l'espai ha anat augmentant.

I les qualificacions de "traïdor" també. 

Per incitar al boicot, hi ha qui demana, en lloc del documental sobre el barceloní, un altre sobre el també artista català Lluís Llach, "sempre fidel al poble i la llengua catalana malgrat tot", i asseguren que "Serrat va començar a cantar en castellà quan perseguien [la llengua] catalana i no el contractaven".

Notícies relacionades

No obstant, com sempre en aquests casos, el reconegut artista català també ha rebut suports, i s'ha criticat que els sobiranistes "s'hagin tornat bojos":

I els que destaquen que pensaven que "els indepes no feien boicots", en al·lusió a altres boicots polèmics, com el que demana no comprar productes catalans.