TERROR TECNOLÒGIC

#BlackMirror4, els capítols de la nova temporada que més fan parlar a Twitter

'USS Callister' i 'Arkangel', els episodis més angoixants segons els usuaris

dsrps69u8aerjyf

dsrps69u8aerjyf

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

No han passat ni 24 hores de l'estrena de la quarta temporada de Black mirror a Netflix i ja és un dels temes del dia d'aquest dissabte a Twitter, on els usuaris estan comentat els nous episodis de l'anhelada tornada de la joia de la corona de la cadena en streaming. 80.000 tuits, i anar sumant. La sèrie creada per Charlie Brooker ha tornat amb sis nous capítols sobre les noves tecnologies i els efectes col·laterals, no sempre bons, que comporten.

Petites joies inquietants, a vegades fosques, iròniques, cíniques i, per què no, fins i tot terrorífiques, que venen a dir en versió 2.0 allò tan vell com que l'home és un llop per a l'home.

En aquest primer contacte amb l'audiència, i si es jutja per les dades que ofereixen els tuits dels fans de la saga, els capítols que estan fent parlar més són USS Callister USS CallisterArkangel. Cada un exposa un dilema moral, i tots ben pertorbadors. [A partir d'aquí hi pot haver espòilers]

Toby Haynes dirigeix aquest capítol, protagonitzat per Jesse Plemons (Fargo 2), a més de Cristin Milioti, Jimmi Simpson i Michaela Coel. És una desconstrucció del subgènere de la space opera, una paròdia, una nou pas feridor que recorda Star Trek, però no. ¿Què passaria si poguessis fer servir els teus enemics com a criats en un videojoc? Tot comença a Callister, una empresa de realitat virtual que ha creat un joc viral anomenat Infinity. Però res és el que sembla. El director de la corporació, Bob Daly, no és gaire respectat entre els seus empleats. Ja li agradaria. I el joc el farà sentir com un verdader capità... Realitat i fantasia es confonen. ¿On són els límits?

Un altre capítol que està fent parlar molt a les xarxes és el que ha dirigit Jodie FosterArkangel, potser encara més inquietant que l'anterior relat. Aprofundeix en un transsumpte molt de Black mirror: la privacitat i la intimitat, que en aquest cas se centra en els límits del control parental. Rosemarie DeWitt (La la land) fa de mare temorosa i possessiva que, per un moment, perd la seva filla i decideix provar un software en fase experimental que la pot ajudar que aquesta mala experiència no li torni a passar. A molts que tenen fills segur que aquest episodi els farà pensar en aquesta idea i en una tecnologia que potser no trigarà gaire a vendre's a Amazon.

Notícies relacionades

La paranoia de Marie (DeWitt) a perdre la seva filla la porta a no pensar-s'ho dues vegades i instal·lar-li un xip a la nena que funciona com un GPS. En té prou amb una tablet per veure el que està veient la menor, per monotoritzar les seves constants vitals i fins i tot per pixelar-li tot allò que la pot perjudicar. Amor de mare convertit en un autèntic malson.

...I quatre joies més

A més d'aquests dos episodis, la quarta entrega de Black mirror es completa amb Hang the DJBlack MuseumCrocodile Cabeza de metal.

Temes:

Netflix Twitter