PROGRAMACIÓ

'Prime time' de dones a La Sexta i Cuatro

'Salvados', 'Chester' i 'El objetivo' aprofundeixen en el debat polític i l'assetjament sexual

olerin41150771 television  programa  salvados con  jordi evole   in s arrim171201173312

olerin41150771 television programa salvados con jordi evole in s arrim171201173312

3
Es llegeix en minuts

Els temes que han monopolitzat els titulars les últimes setmanes, com són el procés, l’aplicació de l’article 155 i el 21-D, per un costat, i l’assetjament sexual en la indústria audiovisual, per l’altre, acaparen també l’horari de màxima audiència a la televisió aquesta nit. No obstant, hi ha una novetat: elles són les que agafen la paraula.

'Salvados' Cara a cara entre Arrimadas i Rovira

Després de l’intens debat que van protagonitzar Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero en l’última entrega del programa que presenta Jordi Évole, aquesta vegada el periodista ajunta en una taula Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, i Marta Rovira, secretària general d’ERC, només dos dies abans de l’inici de la campanya electoral del 21-D.

Artur MasJosé Luis Rodríguez ZapateroJordi ÉvoleInés ArrimadasMarta RoviraEl cara a cara té la seva substància, no només pel fet que els polítics en pugna electoral són molt reticents a aquesta mena de confrontacions dialèctiques, sinó perquè, segons les enquestes, les formacions que totes dues lideren són les que més vots poden obtenir. Així, totes dues tenen possibilitats de governar Catalunya després dels comicis autonòmics.

En el debat que modera Évole, Rovira i Arrimadas confrontaran la visió de Catalunya i el procés gairebé oposada de les forces polítiques a les quals representen i repassaran tant el que ha passat en els últims mesos com el que pot passar en el futur.

Com els dos partits poden haver explotat el debat polític, les acusacions entre independentistes i constitucionalistes de «colpistes» o «feixistes», l’afirmació de Rovira assegurant que l’Estat va amenaçar «amb violència extrema i morts al carrer» i les acusacions des de l’entorn de Ciutadans d’adoctrinament en l’educació seran altres temes que apareixeran al llarg de la conversa.

El desbloqueig de l’actual situació catalana, les conseqüències del 21-D, els possibles pactes postelectorals i l’arraconament al qual s’han vist sotmeses qüestions com la corrupció i la pobresa energètica per culpa del tema estrella dels últims mesos són també altres dels assumptes als quals Salvados (La Sexta, 21.20 hores) intenta donar resposta aquesta nit.

L'actriu i directora Leticia Dolera. / EFE / JORGE ZAPATA

‘El objetivo’ Leticia Dolera explica el seu drama personal  

Des de la caiguda de Harvey Weinstein, totpoderós productor de Hollywood denunciat per assetjament sexual, el degoteig de casos no cessa. El programa que presenta Ana Pastor (La Sexta, 22.30) es pregunta quina cara té aquest fenomen al nostre país, quins casos es denuncien, com es lluita contra aquest fenomen i quins recursos hi destinem per frenar-lo.

Per a això, Pastor entrevista l’actriu i directora Leticia Dolera, que fa unes setmanes va narrar la desagradable experiència que va viure als 18 anys quan acabava de fer un dels seus primers treballs audiovisuals. El relat va provocar una allau de comentaris a les xarxes. 

Per aprofundir en el tema, a la taula hi participen analistes i expertes especialitzats en aquest àmbit, com Inés Herreros, fiscal en Violència de Gènere; Cristina Antoñanzas, vicesecretària general d’UGT, i la periodista Joana Bonet.

‘Chester’ Pamela Anderson i el retrat de Weinstein 

Risto Mejide s’obre a l’exterior amb la presència al seu sofà (Cuatro, 21.30 hores) de l’actriu nord-americana Pamela Anderson, icona televisiva als anys 90, mite eròtic de diverses generacions i ferma activista en favor dels drets dels animals.

L’exvigilant de la platja il·lustra perfectament com està de sexualitzada la carrera d’una actriu als EUA. «Hollywood és ple de Harvey Weinsteins. N’hi ha molts. Moltíssims –explica a Risto–. Com qualsevol dona sap, tots els sectors en tenen. Sempre et diuen que pugis a l’habitació d’algú. S’ha de ser llesta i esquivar-ho».

Pamela Anderson, al 'Chester' de Risto Mejide. / MEDIASET

Notícies relacionades

L’actriu explica que ho ha viscut en primera persona «moltes vegades». També parla de la trobada amb el productor: «No és una persona gaire maca que diguem». Al rebutjar-li un paper, aquest la va amenaçar. 

Chester compta, a més, amb l’escriptora Pilar Eyre, que revelarà els secrets més ben guardats de personatges com Franco i Julio Iglesias, i descobrirà la seva cara més íntimes. Tanca el programa Lamari de Chambao, una dona endurida amb les vicissituds de la vida, que repassa la seva trajectòria vital a través dels homes que l’han marcat.