MOSTRA TELEVISIVA

El Miniput torna a Barcelona amb la millor tele de l'any

El veterà audiovisual acull els projectes més innovadors de la cadenes públiques de tot el món

Teaser tràiler de l’edició 2017 del Miniput. / Vídeo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un any més (i ja en són 23), el millor que s'ha pogut veure aquest any en el món de la televisió arriba a Barcelona. Aquest dissabte, 25 de novembre, se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)Centre de Cultura Contemporània de Barcelona  una nova edició del Miniput, maratoniana mostra sobre televisió de qualitat i nous formats que se celebra a la capital catalana des del 1994.

El Miniput és, de fet, una selecció del més destacat de l'any emès a les televisions públiques de tot el món, i que es presenten a l'Input (International Public Television Screening Conference), una trobada que reuneix professionals i estudiosos de tot el planeta vinculats amb el món de la televisió. I al Miniput s'ofereix el més destacat d'aquesta reunió.

Tecnologia i actualitat

Així, aquest dissabte entre les 10.00 i les 21.00 hores s'aniran emetent al CCCB tots els nous i més destacats formats televisius analitzats a l'Input d'aquest any, que aniran acompanyats de debats amb els responsables d'aquestes produccions, programes de televisió de televisions públiques caracteritzats per ser els més innovadorsprovocadorseducatius i, evidentment, amb vocació de servei públic.

Fotograma del documental 'MyEspace', gravat pels refugiats amb els seus telèfons mòbils. / Vídeo

El Miniput d'aquest any aposta per les noves tecnologies i els temes d'actualitat. Durant la mostra es podrà comprovar com les càmeres dels telèfons mòbils es converteixen en les eines principals de documentals de conscienciació social, com MyEscape, que se centra en el drama dels refugiats, i també com les càmeres de videovigilància poden reconstruir actes terroristes. Aquest és el cas de Death in the terminaldocumental de la televisió púbica d'Israel que obre la mostra.

Projectes variats

Altres produccions, com One Million BirdhousesOne Million Birdhouses, aposten per la participació ciutadana i mostren com aquesta és capaç a través de les noves tecnologies d'unir països sencers per afrontar una necessitat. The Quiz Show The Quiz Showmostrarà com l'actualitat es pot convertir en un joc de preguntes satíric, mentre que el documental alemany NSU German History X o el nord-americà Chuck Norris Vs. Communism reconstruiran la història de les seves respectives nacions, des de punts de vista sorprenents.

Fotograma del documental 'NSU: Germany History X', sobre la ultradreta alemanya. / VÍDEO

Notícies relacionades

Dues sessions especials del certamen abordaran, per una banda, com es reconstrueix una televisió autonòmica al segle XXI, en concret el cas de l'antic Canal 9 a ValènciaCanal 9València; i la reinvenció del documental d'investigació des del docudrama, amb exemples recents com el de Muerte en León (emès per Movistar +) o El caso Asunta (Atresmedia).

Segueix l'Extra a Facebook

Temes:

Sèries CCCB