plataforma DE PAGAMENT

El canal #0 narra el descobriment d'Amèrica a 'Conquistadores: Adventum'

Aitana Sánchez-Gijón protagonitza aquesta cuidada docuficció que desgrana els 30 primers anys de l'epopeia americana

adventum

adventum

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

El canal de Movistar #0 estrena demà 'Conquistadores: Adventum' (22.00 hores), documental dramatitzat que narra, amb rigor històric, com van ser els primers 30 anys del descobriment i la conquista d’Amèrica. En vuit capítols, protagonitzats per una Aitana Sánchez-Gijón transmutada en Isabel la Catòlica, se segueix aquesta etapa històrica des que Cristòfor Colom va sortir d’Espanya el 1492 fins que Juan Sebastián Elcano va completar la primera volta al món, el 1522.

Gravada en ultraalta definició amb una realització cuidada a l’extrem, la sèrie es mou a mig camí entre la ficció i el documental. A part del rigor històric, 'Conquistadores: Adventum' ha sigut respectuosa igualment amb el disseny de vestuari i la caracterització. La reconstrucció de forts i campaments i les rèpliques de caravel·les i naus l’aproximen a les ambicioses produccions del cine. «Vam rodar navegant, no hi ha res fet en plató», adverteix el director, Israel del Santo.

La sèrie està gravada gairebé en la seva totalitat a la selva amazònica i en poblats indígenes del Brasil. Burgos, Huelva, Cadis, Palos, Olite, Cantàbria i  Almeria són alguns altres dels llocs on s’ha rodat.

Notícies relacionades

Sánchez-Gijón encapçala un repartiment en què figuren Miguel Lago (Colom), Mario García de la Rosa (Juan de la Cosa) i Roberto Bonaccini (Alonso de Ojeda). També hi apareixeran altres grans noms d’aquella etapa, com Pizarro, Hernán Cortés, Magallanes i Núñez de Balboa. L’equip de Global Set amb el qual Movistar+ ha produït la sèrie compta amb professionals experts en aquest gènere, com el director Israel del Santo ('Templarios'), el director d’art Matteo Mariotti ('Agora') i el maquillador David Ambit ('Rec 4').

Per Del Santo, aquesta sèrie és «difícil d’emmarcar», ja que compta amb un narrador «però també té diàlegs i actors. Podria ser un documental i també una ficció; jo en dic western, perquè són uns paios durs, experimentats i bruts que se’n van a territori desconegut, a una mena de salvatge Oest i casualment han de lidiar amb indis».