MASCOTES DE MODA

A 'Joc de trons' no hi ha huskys

Peter Dinklage demana que no es comprin gossos d'aquesta raça per la seva semblança amb els llops huargs de la sèrie

tronos

tronos

1
Es llegeix en minuts

No es pot posar en dubte que la mediàtica Joc de trons és una de les millors sèries de la història de la televisió, però la seva gran popularitat també provoca efectes perversos, com el que acaba d’exposar Peter Dinklage.

L’actor, conegut pel seu paper de Tyrion Lannister a la popular producció de la cadena HBO, ha demanat als fans de la sèrie que siguin responsables al comprar huskys, una raça de gossos que s’ha posat de moda perquè recorda els llops huargs, de la saga de novel·les èpiques de George R.R. Martin. 

A través d’un comunicat conjunt amb l’associació defensora dels animals PETA, Dinklage va assenyalar que, a causa de l’«enorme popularitat» dels llops huargs que apareixen a Joc de trons, molts seguidors decideixen comprar huskys per la semblança entre les dues races. «Això no només perjudica tots els gossos necessitats i sense sostre que estan esperant als refugis la seva oportunitat d’una llar, sinó que els refugis també estan informant que molts d’aquests huskys estan sent abandonats, com passa sovint quan els gossos són comprats per un impuls i sense entendre les seves necessitats», va afirmar l’actor nord-americà.

GRAN RESPONSABILITAT/«Per favor, per favor, si vols portar un gos a la teva família, assegura’t que estàs preparat per assumir aquesta gran responsabilitat, i recorda sempre, sempre, adoptar un exemplar d’un refugi», va afegir.

Notícies relacionades

Per la seva part, PETA va afegir que no és la primera vegada que una producció audiovisual provoca un augment de la demanda d’una certa raça de gossos, o d’altres animals de companyia, que, posteriorment, porta a un increment de l’abandonament d’aquests animals.

Així, l’organització va citar com a exemples previs les pel·lícules 101 dàlmates (cinta de dibuixos animats de 1961 i la posterior amb versió amb actors de 1996), Men In Black (1997), Una rossa molt legal (2001) o Un chihuahua en Beverly Hills (2008), entre altres títols.