Nova sèrie

Sergio Peris-Mencheta: "A Espanya no es perdona els guanyadors"

L'actor madrileny participa en 'Snowfall', aposta forta de HBO España per a aquest estiu

snowfall sergio peris

snowfall sergio peris

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Revelat com a alumne d’Al salir de clase, Sergio Peris-Mencheta s’ha guanyat en les dues últimes dècades una sòlida reputació com a actor de cine, teatre –també en dirigeix– i televisió, mitjà al qual torna amb regularitat. La seva última sèrie és el thriller 'Snowfall', aposta estiuenca de HBO España que es podrà veure a partir de demà, dia 6.

–¿Com es va embarcar en aquest projecte nord-americà?

–Tinc agents allà. La primera prova consistia a gravar un text en espanyol de Mèxic. Vaig demanar ajuda amb els matisos a Óscar Jaenada, que hi ha treballat molt. Vaig haver de treure’m el 'cantinfleo', però va ajudar. Al cap de dos dies ja estava fent una altra prova als EUA i després d’unes setmanes, rodant el primer pilot. Però el pilot no va agradar a la cadena i se’n va haver de rodar un altre. Es van carregar gairebé tot l’elenc i els guionistes. ¡Jo em vaig salvar! [rialles].

–La sèrie aborda, en to de thriller, com va començar el crac als 80 i com es va estendre l’epidèmia per Los Angeles. Són diverses històries entrecreuades; la seva, la més misteriosa.

–La protagonista aquí és la cocaïna i el seu derivat, el crac. Al seu voltant giren tres històries, tres punts de vista. Un noi de barri que comença a traficar amb droga a petita escala. Un agent de la CIA. I finalment Gustavo, el meu personatge, de qui sabem que es dedica a la lluita lliure i poca cosa més. Els americans en diuen el personatge misteri.

–La droga com a protagonista, històries creuades al seu voltant… ¿Es va parlar de la minisèrie 'Traffik' o el ‘remake’ posterior de Soderbergh, 'Traffic'?

–De 'Traffic' no en vam parlar, però John Singleton [cocreador i productor] em va parlar bastant de 'Sicario'. En aquesta pel·lícula, Benicio Del Toro té un personatge semblant al meu, algú que guarda un secret. Em podia servir d’inspiració.

–¿L’èxit de 'Narcos' pot haver fet el camí més fàcil a aquesta sèrie?

–Hi ha alguna semblança, com un personatge central inspirat en la realitat. Franklin [el jove camell] està basat en Rick Ross, el tità de la cocaïna de Los Angeles.

–¿Com ha sigut el treball amb John Singleton?

–Ell va participar en el càsting i em va fer sentir com a casa. Va dirigir el primer pilot. El segon ja el van rodar Adil El Arbi i Bilall Fallah, dos belgues d’origen marroquí que havien fet una gran pel·lícula titulada 'Black'. Singleton s’ha reservat l’episodi final.

–Amb aquesta sèrie, Singleton torna al territori de la seva pel·lícula revelació: 'Els nois del barri'.

–Està explicant la història de la seva adolescència. És un projecte personal per a ell. Estava tot el dia en el rodatge, malgrat tenir per sobre el showrunner i el productor Thomas Schlamme ['El ala oeste de la Casa Blanca'], a qui van trucar per reflotar la sèrie després del fracàs del primer pilot. Va ser Schlamme qui em va fer veure que no tenia per què saber res sobre el passat del meu propi personatge per donar-li vida.

Sergio Peris-Mencheta

"Estic flipant amb el tracte, el respecte, l'estima que sienten a Hollywood pels artistes espanyols"

–¿Com compararia el treball als EUA nits amb el treball a Espanya?

–Em va sorprendre veure el bon ambient que es respirava en tot moment. Al matí, l’ajudant de direcció reuneix tot l’equip i explica què es farà durant tot el dia. Així, la gent treballa sense sorpreses, sense estrès. La gent et valora: dona per fet que si estàs treballant és perquè vals. Pot ser que als EUA no siguin capaços de perdonar els perdedors, però a Espanya no es perdona els guanyadors.

–S’acostuma a criticar que truquin tant als actors espanyols per fer històries sobre narcos.

–El meu personatge, en realitat, és bastant blanc. I se li dona la mateixa dignitat que a personatges no hispans. També com a actor, m’he sentit apreciat. Ho he parlat amb Juan Diego Botto [que fa poc es va estrenar en les sèries  nord-americanes amb 'Buena conducta'] i Javier Bardem. Estem flipant amb el tracte, el respecte, l’estima que senten a Hollywood pels artistes espanyols. Existeixen una admiració i un afecte potents.

Notícies relacionades

–¿Quin és el seu pròxim projecte?

–Em va sortir una comèdia romàntica amb Dan Fogelman, el guionista de 'Crazy, stupid, love'. Es diu 'Life itself' i l’estrenarem per Nadal. Ara mateix estic ficat de ple en 'La zona', la sèrie de Movistar+.