Pel·lícules a tv avui divendres 23 de juny del 2017

'Vacaciones', a TVE-1; 'El cel és de veritat', a TV-3; 'Año Mariano', a La 2; 'Al límite', a Neox, i 'La máquina del tiempo', a Antena 3, són els films més destacats de la nit

2
Es llegeix en minuts

La programació de pel·lícules avui a tv té com a films més destacats 'Vacaciones', a TVE-1; 'El cel és de veritat', a TV-3; 'Año Mariano', a La 2; 'Al límite', a Neox, i 'La máquina del tiempo', a Antena 3.

the holiday (VacaCIONES)

22.10 / TVE-1  / Comèdia ★★★

Directora: Nancy Meyers

Actors: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell, Edward Burns, John Krasinski.

País: EUA (2006) 138 minuts

La guionista i productora Nancy Meyers és també la directora de mitja dotzena de comèdies romàntiques, amables però agredolces, com la recent 'El becario'. En totes, les protagonistes no són gaire joves (algunes són bastant maduretes) i tenen més pes que els homes, sense menyscabar el caràcter d’a-quests. A 'The holiday' no n’hi ha una, sinó dues dones en crisi d’uns 30 anys que s’acaben de separar. Una treballa en publicitat per a Hollywood, i l’altra és una periodista britànica. Quan decideixen intercanviar les seves cases per passar el Nadal, la vida de totes dues canviarà: la nord-americana coneixerà el germà de l’anglesa, i aquesta descobrirà nous i interessants amics a Califòrnia.


El cel és de veritat

21.55 / TV-3 / Drama fantàstic ★★

Director: Randall Wallace

Actors: Kelly Reilly, Greg Kinnear, Jacob Vargas, Thomas Haden Church, Margo Martindale, J. Wynne

País: EUA (2014) 96 minuts

El premiat guionista de 'Braveheart' (1995), Randall Wallace, director de 'L’home de la màscara de ferro' i 'Quan érem soldats', va adaptar aquí un èxit literari de Todd Burpo i Lynn Vincent. El llibre i la pel·lícula parlen d’una experiència pròxima a la mort, durant una operació, d’un nen de 4 anys, fill de Burpo, que és pastor protestant a Nebraska.


AÑO Mariano

22.00 / LA 2 / Comèdia ★★

Director: Karra Elejalde, Fernando Guillén Cuervo

Actors: Karra Elejalde, Fernando Guillén Cuervo, Manuel Manquiña, Gloria Muñoz, Silvia Bel

País: Espanya (2000) 117 minuts

Gamberra pel·lícula d’Elejalde i Guillén Cuervo, també guionistes i directors, que recorda la seva unió a 'Airbag'. Un borratxo que viu de vendre cintes de música en bars de carretera té un accident i el seu cotxe cau en un camp de marihuana que està sent cremat per la Guàrdia Civil. En les seves al·lucinacions, assegura veure la Verge.


Al límite

22.00 / NEOX / Intriga  ★★★

Director: Martin Campbell

Actors: Mel Gibson, Ray Winstone, Bojana Novakovic, Danny Huston, Shawn Roberts, David Aaron Baker

País: EUA (2010) 117 minuts

Adaptació al cine de la minisèrie 'Edge of darkness' pel director Martin Campbell, un dels seus creadors juntament amb el guionista Troy Kennedy-Martin. Bàsicament, la trama és la mateixa: la investigació de l’assassinat d’una jove (aquí, activista antinuclear i amb inquietuds polítiques), a càrrec del seu pare, un veterà inspector de policia, a qui dona vida Mel Gibson.


La mÁquina del tIempO

0.40 / ANTENA 3 / Aventures ★★

Director: Simon Wells

Actors: Guy Pearce, Samantha Mumba, Jeremy Irons, Orlando Jones, Mark Addy, Sienna Guillory, Phyllida Law

Notícies relacionades

País: EUA (2002) 92 minuts

Nova versió de la novel·la de H.G. Wells, dirigida per un besnet de l’escriptor, que ja va ser portada al cine a 'El tiempo en sus manos' (1960). Un inventor està convençut que són possibles els viatges en el temps i, quan la seva nòvia mor, construeix una màquina per tornar al passat i poder alterar-lo amb l’objectiu de recuperar-la.

holiday2

holiday2