als 73 anys

Mor Francesc Lucchetti, el Mauri de 'La Riera'

L'actor també havia participat com a guionista en sèries com 'Poblenou' i 'El cor de la ciutat'

lucchetti-ok

lucchetti-ok

1
Es llegeix en minuts

L’actor Francesc Lucchetti, conegut per la seva trajectòria televisiva, teatral i cinematogràfica, va morir ahir als 73 anys a causa d’una aturada cardíaca. L’intèrpret, nascut a Barcelona el 1944, havia donat vida al Mauri, el conflictiu germà de la Mercè (Mercè Sampietro) en la telenovel·la de sobretaula de TV-3 'La Riera'.

Lucchetti va participar en més d’una vintena d’obres de teatre i ficcions televisives, entre aquestes últimes 'Mar de fons', 'Cuéntame cómo pasó', 'La Via Augusta', 'La Mari 2' i els telefilms 'Prim, el asesinato de la calle del Turco' i 'Serrallonga'. També va treballar com a guionista en telesèries de TV-3 com 'Estació d’enllaç', 'Poblenou', 'Pedralbes Centre', 'Nissaga de poder', 'Laberint d’ombres' i 'El cor de la ciutat'.

Un dels seus últims treballs televisius, i dels més recordats, va ser el paper de Mauri a 'La Riera', el xef rondinaire germà de la matriarca de la sèrie que amagava un fosc secret: era un pederasta. El seu personatge va acabar suïcidant-se a la presó.

Lucchetti es va iniciar en el teatre independent amb grups com La Pipironda, el TEC i el GTI, i havia intervingut en multitud d’obres, com 'Marat/Sade', de Peter Weiss; 'El balcó', de Jean Genet; 'El cafè de la marina', de Josep Maria de Sagarra; 'Maria Rosa', d’Àngel Guimerà; 'Damunt l’herba' i 'Titànic 92', de Guillem-Jordi Graells; 'El manuscrit d’Ali Bei' i 'Ai, carai', de Josep Maria Benet i Jornet; 'Lear', d’Edward Bond, dirigida per Carme Portaceli, i 'Forasters', escrita i dirigida per Sergi Belbel.

Notícies relacionades

Va debutar com a dramaturg amb l’obra 'Mal viatge' (1989), dirigida per Lourdes Barba. Com a actor cinematogràfic va treballar en tres llargmetratges: a les ordres d’Antoni Ribas a 'La ciutat cremada', de Pere Portabella a 'Informe general' i de Jordi Bayona a 'Material urbà'.

GERMÀ D’ALFRED LUCCHETTI

Era germà del polític Antoni Lucchetti, del tècnic teatral Josep Lucchetti i del també actor Alfred Lucchettimort el 2011, intèrpret amb una dilata carrera, amb un centenar de títols al currículum en cine, teatre i televisió, que el va portar a la fama a través de la participació en els primers culebrons produïts per TV-3, com els exitosos 'Poblenou' i 'Nissaga de poder'. A més, el Mauri de 'La Riera' també era oncle de l’actriu Mònica Lucchetti. H