TELE DE PAGAMENT

Un 'pont' entre la postal i la confidència

El primer 'reality' del canal #0 de Movistar+, que presenta Paula Vázquez, aposta per la bellesa del paisatge patagònic i el ritme pausat

puente1

puente1

2
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

El canal de pagament #0 (Movistar+) havia insistit que la seva nova proposta per als dilluns a la nit, 'El puente', pretenia ser un nou pas de rosca del gènere del 'reality', allunyant-lo de les estridències, les paraules malsonants i els embolics d'alcova per donar-li un cert toc de distinció.

I a simple vista, 'El puente' --produït per Zeppelin TV, creador de la mare de tots els 'realities', 'Gran hermano'-- ha fet una aposta ferma per la imatge preciosista, el ritme pausat i les converses que no se surten de mare, encara que, això sí, en aquesta primera presentació ja hi ha hagut punts de vista enfrontats, confidències a mitja claror i algun tímid intent d'acostament entre aspirants més enllà de la tasca en què estan embrancats.

MOVISTAR+

Paula Vázquez, en una imatge d''El puente'.

Només pel fet d'obrir-se a l'exterior i traspassar els límits físics d'una casa o una illa, 'El puente' ja té molt de guanyat. La immensitat de la Patagònia argentina, de les seves muntanyes, boscos i llacs, és captada per la càmera en tota l'esplendor. Així com el rudimentari campament, a imatge i semblança de la casa de la inoblidable Laura Ingalls ('La casa de la pradera'), en què es cuina el programa.

El 'docu-reality' pretén així enllaçar els ingredients del gènere documental i la narrativa de la ficció amb la utilització de 'flashbacks' que ubiquen els 15 aspirants. En aquests primers minuts, Raúl i Silvia introdueixen el teleespectador en les seves professions de bomber i actriu, respectivament, fora d'aquesta idíl·lica naturalesa.

NI BIQUINIS NI PRESSES

Paula Vázquezque es reconcilia amb la petita pantalla després d'una absència de tres anys, se cenyeix merament al paper de narradora per exposar la mecànica del repte: la construcció d'un pont de 300 metres, en 30 dies, de manera artesanal i amb les eines mínimes. La passarel·la portarà els 15 participants fins a una caixa que conté 100.000 euros. Sense nominacions ni expulsions, ells mateixos decidiran qui és el guanyador. Aquí Vázquez no té res a veure amb la presentadora que lluïa biquini a 'La isla de los famosos' (Antena 3 TV) i parlava amb ritme precipitat. El rigor del clima patagònic i la grandiositat de l'espai hi obliguen.

En un moment de recolliment després de la feina, Raúl desvela que té una nena de "14 setmanes". També explica un succés tràgic de la seva vida: va atendre el seu pare i la seva mare en un accident de moto, en què ell també hi va estar implicat. "Li vaig fer la reanimació a la meva mare, però estava morta --prossegueix--. No li havia dit mai que l'estimava i en aquell moment l'hi vaig dir per veure si, per favor, em sentia. A partir d'aquell punt, m'agrada acomiadar-me bé de les persones que estimo. Vaig aprendre prou bé la lliçó".

COMENTARI MASCLISTA

A Silvia se li escapen les llàgrimes, que per això estem en un 'reality', en un moment de tensió per un comentari de Raúl que interpreta com a masclista. "És trist, però és molt dur ser una dona", assumeix. Els nervis comencen a aflorar en el grup, que veu com Raúl i Jo (un altre dels participants) estiren el carro.

Notícies relacionades

Silvia també té altres minuts de 'confessionari' amb una declaració més pròpia de 'Casados a primera vista' (A-3) que d'un espai que aspira a altres metes: "El divorci dels meus pares m'ha fet valorar molt l'amor...; soc una romàntica i valoro l'amor de debò; fins ara no he trobat aquest amor tan sa". El guant ja està llançat. 

S'acosta el moment de prendre una gran decisió. Aliens a aquest instant, els flamants constructors celebren un aniversari. Queden per endavant 270 metres de passarel·la, 24 dies de feina en comú i set capítols de programa.