Cap a Kíev

Manel Navarro: "Si guanyo Eurovisió, em rapo al zero"

El cantant, que viatja aquest dijous a Ucraïna, cantarà sobre una planxa de surf virtual en el festival

Per primera vegada, les votacions del jurat espanyol es faran amb una imatge de fons de la Sagrada Família

 

  / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimecres no ha fet dia de platja a Barcelona, amb núvols grisos que presagiaven una pluja que al final ha començat a caure de forma intermitent sobre la ciutat. Però el litoral de la capital catalana ha sigut l'escenari triat per TVE per acomiadar el sabadellenc Manel Navarro abans que aquest dijous marxi cap a Kíev (Ucraïna) KíevUcraïna, on el dissabte 13 de maig participarà en el festival de Eurovisió al ritme de la seva cançó 'Do it for your lover'. "El sol el posa avui Manel Navarro amb la seva música i el seu somriure", ha ironitzat Julia Varela, que, al costat de José María Íñigo, repetirà per tercer any consecutiu com a parella de comentaristes del certamen musical.

Amb dues planxes de surf ancorades a la sorra de fons i recolzat per la banda que l'acompanyarà durant la seva actuació en el certamen musical (Edgar Regincós, al baix; Marc Montserrat, a la bateria, i Pol Niubó, a la guitarra), el cantant ha avançat alguns detalls del que veuran en la seva actuació els més de 200 milions de teleespectadors que es preveu que segueixin Eurovisió, a la vegada que ha fet una promesa. "Si guanyo, em raparé els cabells al zero", ha assegurat, tocant-se la seva melena rossa. 

JOAN CORTADELLAS

Manel Navarro, amb Edgar Regincós, Marc Montserrat i Pol Niubó.

Igual que en el videoclip de 'Do it for your lover', gravat a Tenerife, l'estètica surfera seguirà sent molt present en la posada en escena de la cançó, creada pel director artístic belga Hans Pannecoucke. "Hi haurà platja, amistat i bon rotllo", ha comentat Navarro sobre la seva actuació a Kíev, que inclourà una animació que farà que l'artista català canti sobre una planxa de surf endinsant-se en les onades.

"Anem amb els deures fets", ha afirmat el cantant, que tindrà nou dies a la capital ucraïnesa per ultimar els detalls de l'actuació, en què encara s'han de fer alguns "canvis de cara a la realització".

TATUATGE EUROVISIU

Vestit amb texans, samarreta blanca i vambes vermelles a joc amb una camisa oberta que ocultava el tatuatge que s'ha fet per commemorar la seva participació a Eurovisió (s'ha gravat al braç la paraula 'música' en ucraïnès), Navarro ha reconegut que ja comença a "sentir els nervis" de cara al festival i que li costa dormir a les nits repassant els detalls perquè tot surti bé a Kíev, on viatjarà acompanyat d'11 familiars.

Encara que les apostes el deixen lluny dels primers llocsapostes i donen com a clara favorita Itàlia, el sabadellenc ha puntualitzat que "a Eurovisió, moltes vegades, hi ha sorpreses". "Jo faré tot el possible per guanyar", ha afegit Navarro, que estaria content si se situa entre els 15 primers llocs. "Però quedar enrere tampoc seria un fracàs. Jo ja he complert el meu somni de tocar fora d'Espanya i tinc dues actuacions a Madrid i Barcelona quan torni", ha explicat. De fet, el català ja és el candidat espanyol que més promoció europea ha realitzat, després d'actuar a Ucraïna, Romania, Israel, Holanda, la Gran Bretanya i Portugal. 

JOAN CORTADELLAS

Manel Navarro, amb José María Íñigo i Julia Varela.

Notícies relacionades

José María Íñigo, comentarista del festival, també és conscient de la dificultat de guanyar a Eurovisió. "Voten 42 països i tractar de posar-los d'acord és una loteria", ha analitzat el veterà periodista en la seva visita a Barcelona, en què ha recordat que en aquest certamen no només es jutja una cançó, "sinó tot el que es veu a la pantalla".

REFERÈNCIA A BARCELONA

Aprofitant la participació d'un català a Eurovisió, TVE farà aquest any un gest a Barcelona en les votacions d'Espanya en el festival. Una imatge de la Sagrada Família acompanyarà la lectura dels resultats del jurat espanyol. La portaveu serà aquest any la model Nieves Álvarez.