Pares poc corrents

Jordi Évole descobreix la cara oculta de tres personatges a través dels seus fills

"Pablo Escobar va ser el millor papá del segle XX i el bandit més perillós", assegura el seu fill, Sebastián Marroquín, en el programa de 'Salvados', aquest diumenge, a La Sexta

zentauroepp37667474 teletodo  jordi y sebasti n marroqu n  el hijo de pablo esco170318133547

zentauroepp37667474 teletodo jordi y sebasti n marroqu n el hijo de pablo esco170318133547

1
Es llegeix en minuts

Coincidint amb el Dia del Pare, 'Salvados' (La Sexta, 21.30 hores) aborda tres relacions paterno-filials que se surten de l’habitual degut a les històries ocultes que amagaven aquests progenitors, tots ells ja morts: Pablo Escobar, un botxí del franquisme i un home que va adoptar un nadó robat. Per revelar-les, Jordi Évole manté una conversa amb els fills d’aquests pares tan poc corrents, que expliquen com els va afectar descobrir el que amagaven els seus progenitors.

Sebastián Marroquín és fill de qui, en el seu moment, va ser el narcotraficant més buscat del món fins que va ser abatut el 1993: el colombià Pablo Escobar, sobre el qual es basa la sèrie de Netflix 'Narcos'. Una ficció televisiva que Marroquín considera que no fa un retrat fidedigne del seu progenitor, a qui creu que es glorifica en excés.

Aquest home, que va canviar els seus cognoms quan, arran de la mort del seu pare, va fugir de Colòmbia amb la seva mare i la seva germana per por de ser víctimes dels enemics d’Escobar, explica les dues cares del seu progenitor, la que mostrava en la intimitat de la família i la que exhibia com un dels narcos més poderosos: «Va ser el millor pare del segle XX i el bandit més perillós», diu.

Marroquín parla d’una infància plena d’excessos i violència, molt diferent de la que han tingut la resta de nens. «Vaig veure abans un revòlver que una joguina», recorda d’aquella època, en què l’entorn del seu pare el va marcar: «Els pitjors bandits de Colòmbia eren els meus millors amics», afirma.

Notícies relacionades

Una altra de les convidades aquest diumenge de 'Salvados' és Inés Sánchez, una dona que, ja d’adulta, va descobrir la verdadera professió del seu pare, que va perdre quan ella només tenia 4 anys: va ser un dels últims botxins del franquisme.

El tercer testimoni és el de Juan Luis Moreno, que narra com el seu pare li va revelar un secret el dia abans de morir: era un nadó robat, que van comprar al néixer per 150.000 pessetes.