concurs musical

Coneix els sis candidats per anar a Eurovisió i les seves cançons

Manel Navarro, LeKlein, Paula Rojo, Mario Jefferson, Maika i Mirela són els aspirants que competeixen dissabte a 'Objetivo Eurovisión', a TVE-1

 

  / RTVE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Maika, Paula Rojo, Mario Jefferson, LeKlein, Manel Navarro i Mirela. Sis candidats per a un únic lloc: el de representant de TVE en el pròxim festival d’Eurovisió, que se celebrarà a Kíev (Ucraïna) el 13 de maig, després de la victòria l’any passat de Jamala.

    

El relleu de Barei en el veterà festival de la cançó serà seleccionat avui a la gala 'Objectivo Eurovisión' (TVE-1, 22.05 hores), presentada per Jaime Cantizano, i que comptarà amb una fórmula de votació mixta. Els teleespectadors atorgaran el 50% dels punts i un jurat compost per tres experts donarà l’altra meitat de les qualificacions. En cas d’empat, el jurat elegirà el guanyador en segona volta.

  

EL JURAT

  El trio de jurats d’aquest any està compost per comunicadors: Virginia Díaz, presentadora de 'Trocitos de hierro y cromo' a La 2 i de '180 grados' a Radio 3; Javier Cárdenas, al capdavant d’'Hora punta' a TVE-1 i 'Levántate y Cárdenas' a Europa FM, i Xavi Martínez, de 'Lo+40' de Los 40.

    

Joves (només dos superen els 30 anys) i amb estils que van des del rock fins al country i el pop electrònic, els sis aspirants a Eurovisió es dediquen professionalment a la música. A més a més, molts d’ells ja tenen experiència en els concursos televisius, després d’haver participat en programes com 'La voz' o en anteriors 'Objectivo Eurovisión'.

    

Cinc dels candidats han sigut escollits directament per TVE, mentre que l’última a sumar-se a la llista va ser LeKlein, després de vèncer en el càsting on line celebrat el 12 de gener passat.

    

L’elecció de LeKlein per part del públic ha sigut l’únic espai obert que ha deixat TVE en una fórmula, la del primer filtre intern, a la qual la cadena ha recorregut en els últims anys per evitar sorpreses com la victòria de Chikilicuatre el 2008.

 

MANEL NAVARRO

                 

 "Do it for your lover" de Manel Navarro 

El català Manel Navarro, de 20 anys, es presenta amb 'Do it for your lover', una encomanadissa cançó d’aires pop amb un missatge molt positiu, composta per ell mateix i Antonio Rayo, 'Rayito'. El tema combina una tornada en anglès amb frases en castellà.

 

                 

 Manel Navarro canta "Do it for your lover"

   L’andrògina Vanesa Cortés, toledana de 36 anys (va néixer a Talavera de la Reina) i coneguda artísticament com a LeKlein, hi participa amb la confiança d’haver sigut l’elegida en el càsting on line amb la cançó en anglès 'Ouch!', un tema de pop electrònic compost amb David Ascanio, Albert Neve i Abel Ramos.

   

                 

 LeKlein canta 'Ouch!!' en la final de l'Eurocàsting

   

   

                 

 Paula Rojo canta "Lo que nunca fue"

 L’asturiana Paula Rojo, de 26 anys, es va fer coneguda com la 'noia de l’ukelele' en la primera edició de 'La voz'. Paula competeix amb 'Lo que nunca fue', una cançó de country pop composta per ella mateixa amb Álvaro Bárcena, en què sent nostàlgia per un amor perdut.

    

                 

 Objectivo Eurovisión - 'Loque nunca fue', de Paula Rojo

    La més veterana i rockera dels candidats és Maika Barbero, de 40 anys, que es presenta amb 'Momento crítico', una cançó que parla d’inconformisme i de rebel·lar-se contra l’adversitat, de J. J. Santana i Rafael Artesero.

    

                 

 "Spin my head" / "Perdo el control" de Mario Jefferson

Un altre dels aspirants que aposta per combinar anglès i espanyol és Mario Jefferson, de 23 anys. La seva cançó, titulada 'Spin my head', està escrita amb Chris Wahle i Mandy Díaz, i parla d’una intensa atracció que fa que perdi el cap.

                 

 Mario Jefferson canta "Spin my head" / "Perdo el control"

La madrilenya Mirela Cabero, de 26 anys, és la que més experiència televisiva té. Amb 12 anys de carrera, ha sigut finalista de la selecció espanyola per a Eurovisió Júnior i per a Eurovisió. Mirela es presenta amb 'Contigo', una cançó de pop llatí que parla d’amor composta per Tony Sánchez-Ohlsson, Ander Pérez i Isaac Luque.

                 

 Objectivo Eurovisión - 'Momento crítico', de Maika

                 

 Maika Barbero canta "Momento crítico"

                 

 Objectivo Eurovisión - "Contigo", de Mirela Cabero

Notícies relacionades

                 

 Mirela Cabero canta "Contigo"