CERTAMEN MUSICAL

Leklein, a 'Objetivo Eurovisión'

La cantant supera Javián i Fruela i passa a la final, amb Maika, Manel Navarro, Mario Jefferson, Mirela i Paula Rojo, escollits directament per TVE

leklein ganadoraeurocasting 05

leklein ganadoraeurocasting 05

1
Es llegeix en minuts

La cantant LeKlein es va imposar a la final del concurs previ #EuroCasting a l’extriunfito Javián i a Fruela, gràcies als vots que li van atorgar els internautes, després del concert de selecció que es va emetre dijous passat a través de la web de RTVE. Així, amb Ouch!, cançó de pop electrònic llatí, Leklein es va classificar per participar en el programa de TVE-1 Objectivo Eurovisión, especial en què competirà amb cinc aspirants més (elegits internament per la televisió estatal) per ser la representant de TVE en el pròxim Festival d’Eurovisió, que se celebrarà al maig a Kíev (Ucraïna).

Darrere de LeKlein hi ha Vanesa Cortés, una polifacètica artista nascuda a Toledo fa 36 anys. El 2002 va guanyar el premi Artista Revelació dels 40 Principals i, entre els seus treballs més destacats, hi ha la seva etapa com a cantant resident a la discoteca Amnesia, d’Eivissa. També ha sigut nominada en diverses ocasions com a millor vocalista house als Dj Mags, premi que ha guanyat en dues ocasions.

Notícies relacionades

Després de dos mesos de competició, gairebé 400 cançons rebudes, mig milió de vots i la valoració d’un jurat professional, Leklein, Fruela i Javián van arribar al concert final de l’#EuroCasting amb l’objectiu d’obtenir l’única plaça que quedava per a Objectivo Eurovisión. Els tres artistes van interpretar en directe les seves cançons i es van sotmetre a la votació del públic, que va escollir de manera gratuïta (a través de www.rtve.es/eurovision, www.rtve.es/eurocasting, i de l’aplicació oficial).

LA SELECCIÓ INTERNA 

Maika, Manel Navarro, Mario Jefferson, Mirela i Paula Rojo són els cinc artistes professionals seleccionats de manera interna per RTVE, per participar      RTVE va posar en marxa a l’octubre passat el procés per escollir el candidat espanyol per a l’Eurovisió 2017. Un sistema d’elecció mixt que compta, com l’any passat, amb un grup d’artistes professionals triats de manera interna; i, com a novetat, un candidat més seleccionat pels usuaris de RTVE.es. Tots competiran a Objectivo Eurovisión, que emetrà TVE-1 al febrer.