batalla judicial

Multa a Mediaset pels drets de 'Pasapalabra'

L'Audiència Provincial de Madrid ratifica que el format és de la cadena britànica ITV

Christian Gálvez, al plató de ’Pasapalabra’.

Christian Gálvez, al plató de ’Pasapalabra’.

1
Es llegeix en minuts

'Pasapalabra', el concurs presentat per Christian Gálvezés un dels programes amb més audiència de Tele 5Tele 5, però durant els últims anys li està donant molts maldecaps a Mediaset a causa de la batalla judicial sobre els seus drets de propietat. 

Segons ha avançat 'El confidencial', l'Audiència Provincial de Madrid ha ratificat la sentència que determina que el format pertany a la cadena britànica ITV, amb la qual cosa imposa una multa a Tele 5 de 5,4 milions d'euros, més els beneficis del programa des del 2012, amb la qual cosa la suma rondaria els 20 milions.

INICIS A ANTENA 3

Curiosament, la trajectòria de 'Pasapalabra' va començar a Espanya a la competència, ja que el concurs el va estrenar Antena 3 el 2000, produït per Boca a Boca, que havia comprat el format a ITV.

El 2006, el concurs va passar a Tele 5 després d'un acord de Mediaset amb la productora. Però el 2009, Mediaset va pactar directament amb ITV un contracte que incloïa 5,4 milions d'euros per tres anys. 

L'ORIGEN DEL 'ROSCO' I EL NOM

L'octubre del 2010, Tele 5 va demandar ITV perquè, segons 'El confidencial', "va tenir coneixement que ITV no era el titular de dos dels elements essencials del programa, el 'rosco' i el nom".  

Arran d'aquest fet, la cadena britànica va interposar una demanda contra Mediaset reclamant-li 15 milions d'euros.

Ja en la primera sentència del 2014, el magistrat va considerar que els drets de 'Pasapalabra' pertanyien a ITV.

Notícies relacionades

"Des del 2000, ITV, inicialment a través d'una productora i després de manera directa, ha explotat i llicenciat el programa 'Pasapalabra' tant a Espanya com a Itàlia, havent sigut reconeguda la titularitat per part de Telecinco de manera pacífica i continuada des del 2006, sent plenament conscient que adquiria els drets d'explotació d'una idea original d'ITV".

Fins i tot ironitzava per la "inexperiència, candidesa, credulitat, simplesa i ingenuïtat d'una de les principals cadenes de televisió a Espanya" a l'haver pagat durant anys per un programa a ITV "quan no era seu i adonar-se'n després".