Nou espai

Els ciutadans pregunten i Carles Puigdemont respon

TV-3 estrena 'Jo pregunto', un programa en què el president de la Generalitat aborda qüestions que li plantegen 12 persones en directe

El Teatre Conservatori de Manresa es converteix aquest diumenge en l'escenari de la trobada, moderada per Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch

jo-pregunto2

jo-pregunto2

2
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

En directe i davant un auditori compost per 400 persones. Aquest serà l'escenari que el president de la Generalitat Carles Puigdemont afrontarà diumenge, dia 22, amb les càmeres de TV-3 com a testimoni, a partir de les 21.55. El Teatre Conservatori de Manresa acollirà un especial en què Puigdemont respondrà a les preguntes de 12 ciutadans. respondrà a les preguntes de 12 ciutadans.Aquesta és la primera vegada que el dirigent se sotmet al test de la població. Des de la tele autonòmica reconeixen que el programa serà una espècie de banc de proves per a futures entrevistes institucionals, en un moment de reformulació de la graella de TV-3.

Els periodistes Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch són els mestres de cerimònies de l'emissió, que tindrà una durada de dues hores. "No volem focalitzar el programa ni en els presentadors ni en el mateix president, perquè el més important són les entrevistes dels ciutadans, que, si és necessari, podran repreguntar", explica Paulí Subirà, director de 'Jo pregunto'.

TVC

Imatge dels dos debats celebrats a la Facultat de Medicina de la UAB. 

De la dotzena de persones que plantejaran les qüestions, sis han sigut escollides davant notari sis han sigut escollides davant notaripels 200 ciutadans que, prèvia inscripció, van participar en dos debats els passats 10 i 11 de gener al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB). Els sis restants han sigut escollits per l'equip del programa, d'entre els assistents més votats, per garantir la "diversitat de gènere, edat i procedència", afegeix Paulí. La seva identitat no es revelarà fins al moment de l'emissió. "Només jo i el meu equip sabem qui són, perquè no volem que rebin pressions", assegura el director, que també insisteix que TVC "no ha col·locat a ningú".

WHATSAPP I XARXES

Puigdemont respondrà 'in situ' a les qüestions d'aquests 12 ciutadans, però també atendrà algunes preguntes d'altres persones que es dirigeixin al programa via Skype, videoconferència, whatsapp i xarxes socials. A diferència d'altres formats, aquí no hi haurà cronòmetre a l'hora d'abordar temàtiques com la sanitat, el procés, els polítics, l'atur, les infraestructures i l'educació, entre altres. "Són temes que ja es van tractar en aquests dos debats i que preocupen la gent. El ciutadà podrà fer dos preguntes -detalla Subirà-; una d'elles anirà lligada a aquestes qüestions i l'altra la podran treure d'on vulguin".

En el programa s'utilitzaran vuit càmeres, encara que no s'aplicaran tècniques de realitat augmentada, com passa en els 'Telenotícies'. "Ens hem allunyat de la idea d'un teatre convencional, perquè volem que l'escenari entri a la platea, on hi haurà un faristol des d'on preguntaran les persones", explica Subirà.

PRECEDENTS

Notícies relacionades

'Jo pregunto' té el seu antecedent en el programa de la TF1 francesa 'J'ai une question à vous poster'. El 2007, TVE el va adaptar a 'Tengo una pregunta para usted'. Paulí recorda que el 2004 TV-3 ja va emetre 'Torn de preguntes', en què va participar l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

"Abans de crear ‘Jo pregunto’ vam estudiar com les cadenes de televisió de l'entorn plantejaven les entrevistes al president i vam veure que l'evolució és cap a una presència més gran dels ciutadans -comenta David Bassa, cap d'Informatius de TVC-; aquest format és un autèntic repte, perquè no hem pres un sol model, sinó pinzellades de cadascun d'ells que hem adaptat a la nostra realitat i manera de fer”.