FINAL DE LA QUARTA EDICIÓ DEL CONCURS DE TVE

La Paula, una nena catalana, guanya 'Masterchef Junior'

S'imposa a una impecable Paloma amb un menú més avantguardista i amb plats més complicats

 

  / RTVE

2
Es llegeix en minuts

Té 10 anys, és de Mataró, atrevida, competitiva i cuina des de molt petitona a casa seva i al restaurant que regenta la seva mare a Mataró. És la Paula i ha guanyat la quarta edició de 'Masterchef Junior', després d'imposar-se a una impecable Paloma, que era tan mereixedora del premi com la seva companya. L'aposta de la catalana per un menú més avantguardista i plats de màxima dificultat, en què es posaven en pràctica moltes de les tècniques que han après en aquestes sis setmanes de tancada culinària, tenia un punt de risc que li faltava al de la gallega, que va apostar per una presentació moderna de plats tradicionals de la seva terra, però li va acabar donant el triomf a la Paula.

 María, guanyadora de 'Masterchef Junior 3'

El concurs va començar de manera "terrorífica" al rebre la visita dels pares en forma de caps servits sobre safates, i després els quatre finalistes, Álex, Paloma, Paula i Natalia, van haver de reproduir una creació de llagostins amb curri verd de Quique Dacosta, al capdavant del restaurant que porta el seu nom a Dénia (Alacant) i que llueix tres estrelles Michelin. Una prova complexa en què tots van mostrar els seus dots culinaris però va brillar especialment Paloma, de 12 anys, que va aconseguir directament la jaqueta curta que comportava la condició de finalista.

Álex, Natalia i Paula ho van tenir encara més difícil per reproduir un menú compost per creacions de Diego Guerrero, del biestrellat DSTAgE (Madrid), que van degustar els concursants de la primera edició de 'Masterchef Celebrity', amb el seu guanyador, Miguel Ángel Muñoz. Tots ells van reconèixer la complicació dels plats i van alabar especialment el treball de la segona finalista, la perseverant Paula. També va rebre l'aplaudiment del jurat compost per Pepe Rodríguez Rey, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera per l'estupenda execució del cruixent d'ànec Pequín i les cocotxes de salmó.

A la prova final, Paula va decidir elaborar un menú amb tres plats als quals va aplicar tècniques contemporànies apreses en les seves sis setmanes al programa: tàrtar de tonyina amb aigua de wasabi i esferes de kimchi, risotto de plàncton i gamba vermella i reinterpretació del tall de maduixa i nata, que li van donar el triomf amb l'aprovació d'un jurat al qual es va sumar Jordi Roca, responsable de rebosteria del triestrellat El Celler de Can Roca.

Notícies relacionades

Paloma va escollir un menú de caràcter més tradicional i gallec, amb els seus musclos amb curri i ous de salmó, capó farcit amb salsa de gerds i crema de castanyes, i bescuit de coco i llima.

En una edició en què el petit Jefferson, un britànic de 8 anys que viu des de fa dos a Cadis, va conquistar l'audiència per la seva simpatia, desimboltura i companyerisme, la Paula, filla de la propietària d'un petit restaurant a Mataró i amb un pare que rara vegada trepitja la cuina, ha reivindicat amb traça les tècniques que han fet d'Espanya punta de llança culinària mundial.