NOUS CAPÍTOLS

Jesús Calleja torna a alçar el vol a Cuatro

La segona temporada de 'Volando voy' presenta com a novetat la missió de portar noves tecnologies als llocs visitats

L'aventurer lleonès obté des del seu helicòpter espectaculars imatges de zones com la badia Fornells i el delta de l'Ebre

ialvarez36827944 television  programa volando voy  con jesus calleja170110165620

ialvarez36827944 television programa volando voy con jesus calleja170110165620

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb tecnologies d’última generació i la missió de deixar una empremta positiva al seu pas. Així es presenta la segona temporada del programa de Jesús Calleja Volando voy, espai en què, a bord del seu helicòpter Robinson R44, l’aventurer lleonès sobrevola paisatges inabastables d’Espanya, captant espectaculars imatges de la zona visitada que després mostrarà, com el foraster de TV-3, als seus habitants. En el primer capítol d’aquesta segona entrega, que Cuatro estrena avui (22.40 hores), l’intrèpid artífex de Planeta Calleja visita la badia de Fornells (Menorca), Doñana (Huelva/Sevilla); el delta de l’Ebre (Tarragona), el bosc de Muniellos (Astúries), el desert de Tabernas (Almeria), la Ribeira Sacra (Ourense/ Lugo ), i la serra de la Culebra (Zamora).

MEDIASET

Imatge de Jesús Calleja a la badia de Fornells (Menorca), al programa de Cuatro 'Volando voy'.

Com en la primera temporada, el programa es caracteritza per servir-se de les últimes tecnologies per captar les bellíssimes imatges que mostra i accedir a llocs de difícil accés en què no s’acostuma a gravar, encara que en aquests nous set capítols s’ha volgut anar més enllà. L’Street View i les imatges 3-D ja formen part del passat; per al present, l’equip ha buscat tecnologies portades del futur. «Les que encara estan arribant, com drons utilitzats pels militars, que són els més evolucionats; impressores 3D, i realitat virtual», va presumir Calleja en la presentació.ç

Però, a més, aquesta vegada se li ha volgut donar un plus al programa: el de complir una missió que faciliti i millori la vida de les persones que viuen en aquests llocs. Per fer-ho, ha posat a la seva disposició els més moderns avenços tecnològics i científics. Així, a Fornells, el programa intentarà contribuir a preservar la llagosta amb uns col·lectors que tiren larves al mar; a Doñana, a conservar el cavall marismeño amb un banc de semen, i al delta de l’Ebre, a salvar el seu ecosistema del perill d’extinció.    

Així mateix, a Muniellos, ensenyarà als veïns de la zona a convertir-se en experts en xarxes socials per mostrar la seva riquesa al món; a Tabernas, els ajudarà a treure encara més profit de les seves 3.000 hores de sol anuals; a la Ribeira Sacra construirà un camí per facilitar l’accés als treballadors de les vinyes cultivades en forts pendents, i a Sierra de la Culebra gravarà un vídeo de 360 graus per donar a conèixer el lloc.

Notícies relacionades

PRIMER ÈXIT/ Els esforços del programa ja han començat a donar els seus fruits. És el cas del delta de l’Ebre. «Hi ha una regressió claríssima del delta, un enfonsament en la subsidència i, amb el canvi climàtic, està pujant el mar», va relatar Calleja, que va advertir del perill de desaparició que corre en tan sols 50 anys. Ajudats per la tecnologia més sofisticada, «òptiques especials que són capaces de filmar sediments dins de l’aigua, de captar les partícules més petites» i després de posar-se en contacte amb científics que treballen en un programa per facilitar la sedimentació, el mes de juny passat, al mostrar les primeres imatges del programa als veïns, ja van poder anunciar-los que el projecte estava funcionant. 

I és que aquest és un altre ingredient de l’èxit de Volando voy: el de la premier. L’empatia que mostra l’aventurer amb els habitants del lloc es fa evident en el visionament d’una selecció de les imatges gravades, celebrat en algun lloc del poble, a què estan tots convidats. «És un homenatge. Ens donen tant, que els ho volíem agrair amb una festa en què es mostressin els moments més emocionants i divertits», va explicar Calleja. No obstant, nega qualsevol semblança amb programa El foraster de TV-3: «Potser el que podem tenir en comú és que ens bolquem en la gent dels pobles. I l’humor,  que per a mi és el desgreixador de la vida», va confessar el lleonès.