quatre estatuetes

'El Ministerio del Tiempo' triomfa als premis Iris

'El hormiguero' és l'altre gran vencedor dels guardons de l'Acadèmia de la TV

 

  / TAMARA ARRANZ

2
Es llegeix en minuts

La sèrie de TVE-1 'El Ministerio del Tiempo' ha fet ple a l'aconseguir els quatre guardons (a millor ficció, actriu, guió i direcció) a què aspirava en els XVIII premis Irispremis Iris, que es van entregar ahir a la nit en una cerimònia que ha commemorat els 60 anys de televisió a Espanya.

'El hormiguero', d'Antena 3, que recentment ha aconseguit el Premio Nacional de Televisión 2016, s'ha convertit en l'altre gran protagonista de la nit gràcies als reconeixements a millor programa, millor producció i millor realització.

"Amb aquest premi (l'Iris a la millor ficció), 'El Ministerio del Tiempo' completa el cicle perquè ha tingut la fortuna de guanyar tots els premis grans i no tan grans nacionals, i també alguns d'internacionals", ha dit Marc Vigil, el director d'aquesta sèrie, també reconeguda amb l'Ondas a millor sèrie el 2015 i 2016, entre altres guardons.

AURA GARRIDO I EUSEBIO PONCELA

Aura Garrido Aura Garridoha guanyat l'estatueta a millor actriu per la seva interpretació, també a 'El Ministerio del Tiempo', de l'audaç i intel·ligent agent Amelia, una dona "meravellosa" a que, ha dit, "admira" i li fa "pensar sobre com estan canviant els papers femenins" a la televisió.

També per a TVE ha sigut el premi a millor actor, que s'ha emportat, per ficar-se en la pell del Cardenal Cisneros a 'Carlos, Rey Emperador', el madrileny Eusebio Poncela, considerat un dels actors més representatius de la transició.

L'Iris al millor informatiu ha sigut per a La Sexta Notícies, la redacció del qual al complet ha pujat a rebre un premi que, en paraules de la periodista Cristina Villanueva, és una "aposta" de l'Acadèmia de la Televisió "pel periodisme compromès" que, segons ella, representa La Sexta.

BUENAFUENTE, MILLOR PRESENTADOR

Vicente Vallés s'ha endut el premi al millor presentador d'informatius per Antena 3 Noticias 1; Andreu Buenafuente ha sigut reconegut com a millor conductor de programes per l'espai de #0 'Late motiv' (imposant-se així a Bertín Osborne), i 'El roast del Gran Wyoming', de Comedy Central Espanya, com a millor programa produït a Espanya per a un canal temàtic.

Notícies relacionades

La periodista madrilenya Paloma Gómez Borrero ha sigut una de les protagonistes de la nit al recollir el Premi A Tota una Vida.

Els premis Iris del Jurat, que s'han entregat per primera vegada aquest any i que ja es coneixien abans de la gala d'aquesta nit, han sigut per a 'Clandestino', de David Beriain (DMax), 'Virtuosos' (La 2), 'El secreto de Puente Viejo' (Antena 3 TV), l'escola d'especialistes Ángel Plana, 'Merlí' (TV-3) i la cobertura de 'Noticias Cuatro' de la crisi dels refugiats (Cuatro).