charla en la sexta

Évole entrevista Pedro Sánchez després de la investidura de Rajoy

'Salvados' analitza aquest diumenge el futur de l'exlíder del PSOE i els reptes que afronta el partit

El programa comptarà amb una taula rodona en què participen quatre militants socialistes

evole

evole

3
Es llegeix en minuts

'partit'. E d’''eleccions'. D de 'diputa't. R de 'renovació'. O  d’'ostracisme'. S de 'Susana'. A d’'abstenció'. N de 'no és no'. C de 'candidat'. H d’'herència'. E d’'escó'. Z, l’última lletra de 'Ferraz'. No és el rosco de Pasapalabra, sinó les paraules precises que ha escollit Jordi Évole al seu compte de Twitter per definir el seu convidat d’aquesta nit a 'Salvados' (La Sexta, 21.30) alhora que va formant el seu nom: Pedro Sánchez. Es tracta de la primera entrevista que concedeix l’exlíder del PSOE després d’anunciar la seva renúncia a l’escó de diputat al Congrés i també des que va deixar el càrrec de secretari general del partit en el convuls comitè federal de l’1 d’octubre, ja que des d’aleshores ha mantingut un discret silenci trencat només per la roda de premsa que va oferir ahir. Évole ja va entrevistar Sánchez en una edició de 'Salvados' que La Sexta va emetre el 21 de desembre del 2014.  

DESPRÉS DE LA INVESTIDURA

L’aparició televisiva de l’exlíder socialista es produeix, a més, un dia després de la segona i decisiva votació a la Cambra baixa per investir Mariano Rajoy i resolta ja la incertesa sobre si Sánchez  optaria per l’abstenció (acatant el mandat de la direcció del seu partit i possibilitant així la reelecció del president del PP com un exercici de «responsabilitat» i de «servei a Espanya», com va explicar Antonio Hernando  dijous) o es decantaria pel rebuig a la continuïtat del cap dels conservadors, una posició que va abanderar i que va desencadenar que sortís del PSOE

Al final, ha escollit un tercer camí per coherència i per evitar mals pitjors. «Davant la decisió de la gestora de votar en bloc, o m’abstenia i trencava la meva paraula o mantenia el meu rebuig i anava en contra d’una resolució del meu partit. No aniré contra el meu partit ni contra el meu compromís personal», va declarar ahir, just abans d’afirmar que això només  és «un pas al costat momentani», ja que la seva intenció és presentar-se a les primàries del partit l’any que ve.

Els motius d’aquesta renúncia, amb la controvertida abstenció socialista en la segona sessió d’investidura com a teló de fons, serà un dels temes estrella de la xerrada, però Évole n’hi plantejarà molts més: quin serà ara el seu futur al PSOE, què li sembla la tasca que està fent la junta gestora, si s’ha sentit traït per algun company de files, què li ha semblat el paper que han jugat en la crisi alguns líders històrics socialistes, quins errors creu que ha comès...  

«És una entrevista en un moment delicat de la seva carrera política i tinc moltes ganes de fer-la perquè expliqui el que li passa, el que li passarà i el que li ha passat», va avançar divendres Évole durant una intervenció en el programa d’Antonio García Ferreras Al rojo vivo, suposadament sense saber què passaria l’endemà.

GRAVACIÓ EXPRÉS

Notícies relacionades

L’entrevista es grava de forma exprés avui mateix. «Teníem dues opcions per a la gravació. Una era dissabte a la tarda i l’altra diumenge al matí, i Sánchez ens va demanar que fos aquesta última», va explicar el periodista. L’exlíder socialista potser va escollir avui per deixar que amainés la tempesta del seu anunci d’ahir i per disposar del temps suficient per reflexionar i conèixer totes les reaccions. 

A part de l’entrevista amb Sánchez, Salvados abordarà també el futur del PSOE a través de les reflexions de quatre dels seus militants, que exposaran els seus diferents punts de vista sobre els últims esdeveniments que han provocat un tsunami a les files socialistes, des de la sortida de Sánchez al no a l’abstenció a Rajoy. Els quatre ciutadans que participaran a la taula rodona són el madrileny Galo Gutiérrez, el català Miguel Ángel Soler, la valenciana Trini Castelló i l’andalusa Virginia Vera.