Premis de televisió

Tot llest per a uns Emmy amb cert marge de sorpresa

La sèries 'Juego de tronos' i 'Veep' aspiren a mantenir el seu regnat en la cerimònia de diumenge a la nit

Jimmy Kimmel serà el presentador de la gala, que es podrà seguir en directe a través de dos canals de Movistar

txerra35528261 show host jimmy kimmel poses on a roll of red carpet during 160917190356

txerra35528261 show host jimmy kimmel poses on a roll of red carpet during 160917190356 / MARIO ANZUONI

3
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

La producció televisiva és molt més agosarada a l’hora de captar la sensibilitat canviant de l’audiència que els Emmy, uns premis coneguts per la seva predictibilitat i aversió al risc. Però algunes coses s’estan movent a l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió, que ha expandit el seu sistema de votació per fer-lo més representatiu i democràtic. Noves sèries s’han colat entre les grans. Comèdies com Master of None i Black-ish disputaran el regnat a Veep, mentre que Mr. Robot i la veterana The Americans irrompen amb força contra Juego de tronos en la categoria de drama. Aquests seran també els Emmy més diversos després de la polèmica de l’any passat als Oscars: una quarta part dels nominats són intèrprets de color. La gala se celebra  aquesta matinada al teatre Microsoft de Los Angeles, amb el còmic Jimmy Kimmel com a mestre de cerimònies, i es podrà seguir en directe a partir de les 2.00 hores a Espanya a través de Movistar Estrenos (dial 31) i Movistar Series Xtra (dial 12). 

Són moltes les veus que tornen a exigir risc per evitar que els premis es converteixin un altre cop en el vedat privat d’un petit grup de sèries. «Seria un error que Veep Juego de tronos repetissin victòria», escriu a USA Today Robert Bianco. «Les dues sèries han tingut bons anys, però el seu espai és massa competitiu per permetre que estableixin un regnat similar al de Modern Family». Bianco aposta per The Americans, el thriller sobre la doble vida familiar d’una parella de nord-americans que treballen com a espies per al KGB. La sèrie creada per l’exagent de la CIA Joe Weisberg ja va per la quarta temporada i s’ha ficat per primera vegada entre les grans dels Emmy. La seva altra aposta és Black-ish, la comèdia d’ABC que es recrea en la vida d’una família afroamericana de classe mitjana alta.  

Notícies relacionades

LA GRAN FAVORITA / L’epopeia fantàstica de George R. R. Martin parteix amb més nominacions que ningú, ni més ni menys que 21, incloses les de millor director i guió, una cosa que no poden dir ni House of Cards ni Better Call Saul, dues de les seves principals competidores. Després de guanyar per primera vegada l’any passat, Juego de tronos té tots els números de repetir (ho va guanyar gairebé tot el 2015), tot i que hi hauria una mica de justícia poètica si l’estatueta anés per a Downtown Abbey en el seu comiat. És la sèrie preferida del gremi d’actors i una de les grans històries dels últims anys. Entre els actors dramàtics, no hi ha risc que el guanyador es repeteixi. Els triomfadors dels tres últims anys (Jeff Daniels, Bryan Cranston John Hamm) ja no hi competeixen, tot i que Cranston podria engreixar el seu palmarès pel seu paper a la pel·lícula de HBO All The Way, que competeix pel millor film per a TV juntament amb un altre drama polític, Confirmation, i la comèdia musical de Sofia Coppola A very Murray Christmas. 

És per això que aquest pot ser l’any del gran Kevin Spacey (House of Cards), tot i que el L.A. Times aposta per Rami Malek, el protagonista de Mr. Robot. En la comèdia no seria gens estrany que Jeffrey Tambor (Transparent) repetís. Julia Louis-Dreyfus podria batre el rècord de Mary Tyler Moore si obté la seva cinquena estatueta consecutiva interpretant Selina Meyer a Veep. Té tots els números per fer-ho, mentre que Robin Wright (House of Cards), Viola Davis (Cómo defender a un asesino) i Claire Danes haurien de competir en la categoria de drama. Caldrà estar molt pendents de la sèrie d’una sola temporada The People vs O. J. Simpson, que amb 22 nominacions i el treball de Cuba Gooding Jr. s’ha convertit en la sensació de l’any. 

EFE

El repartiment de 'Juego de tronos', la gran triomfadora de la nit dels Emmy 2015.