EL DESEMBARCAMENT DELS SET REGNES

5.000 persones somien a Càceres amb 'Joc de trons'

Les proves de càsting de la coneguda superproducció col·lapsen la localitat de Malpartida de Cáceres

mdeluna35512487 gra395  c ceres  13 09 2016   despu s de d as de intenso cal160914101828

mdeluna35512487 gra395 c ceres 13 09 2016 despu s de d as de intenso cal160914101828 / Eduardo Villanueva

2
Es llegeix en minuts
J. IGNACIO MARTÍNEZ / CÀCERES

El degoteig de candidats va començar aviat. A les tres de la tarda d'aquest dilluns, 12 de setembre. Des d'aleshores, el poliesportiu municipal de Malpartida de Cáceres no ha deixat de rebre candidats per al càsting de 'Joc de trons', càsting de 'Joc de trons'organitzat per la productora Frescofilm i Modexpor; una prova multitudinària que serà la que més figurants seleccionarà de totes les que s'han fet a Espanya. Fins a 3.000 persones. Aquest dimarts han sigut uns 5.000 els aspirants presents, encara que l'abundant pluja del matí potser ha disminuït una mica l'assistència, segons fonts de l'organització. La policia local havia habilitat bona part de l'avinguda de la Constitució i també una de les places adjacents davant les previsions, encara que aquesta, finalment, no ha resultat necessària.

La porta s'ha obert a les nou del matí i han entrar els més matiners. "Fan una petita preselecció on et pregunten si tens tatuatges i si ets major d'edat", ha explicat Sergio Holgado, natural de Càceres. En aquesta primera selecció també s'han quedat fora tots els que s'havien presentat amb els cabells tenyits, amb rastes i amb aparells dentals. Encara que, en el cas dels homes, també qüestionaven els candidats si estaven disposats a portar els cabells i la barba rapats a l'u. L'explicació, encara que no oficial, sembla clara: al territori extremeny s'hi rodaran escenes de batalla, ja que al càsting de dimarts també van valorar que els aspirants tinguessin formació militar prèvia.

Notícies relacionades

"Després et prenen mides de cintura i pit, et fan un parell de fotos i poc més", explica Holgado. El càsting de Malpartida, que servirà per elegir els extres de Càceres, Plasència i Trujillo, presentava, a més, una singularitat respecte al de Zumaia (Navarra), un altre dels escenaris designats Zumaia (Navarra) per al rodatge de la setena temporada de la sèrie. Aquí sí que seleccionaven dones, encara que menys que homes (calculen que seleccionaran a uns 2.200 homes per al voltant de 600 dones). Tots cobraran el mateix per cada dia de rodatge treballat: 54 euros.

La jornada es va desenvolupar, a més, sense incidents. Carlos Mateos, policia local, ha explicat a EL PERIÓDICO D'EXTREMADURA que només es va tallar l'avinguda de la Constitució, es va prohibir l'accés als no residents i un carrer es va fer només d'un sentit, sobretot perquè no molestés els nens que tornaven ahir al col·legi després de les vacances de l'estiu. Malgrat l'aglomeració de persones, no hi va haver baralles ni cops de calor, que dimarts va donar una gran treva. Aquest dimecres, 14 de setembre, a partir de les 9.00 hores i al mateix lloc, seguiran les proves.