Les 24 hores 'non stop' d''El foraster' a Mercabarna

TV-3 emet aquest dimecres l'especial en què Quim Masferrer se submergeix en el macromercat de Barcelona a la recerca de petites històries humanes

ialvarez35507860 el foraster a mercabarna tv3 television160913174719

ialvarez35507860 el foraster a mercabarna tv3 television160913174719

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'El foraster' no para. No prou content de visitar petits poblets de Catalunya en les quatre temporades del programa, Quim Masferrer i el seu equip han trufat aquesta última amb especials protagonitzats per personatges de l’hospital de la Vall d’Hebron, catalans a Madrid, gent de Formentera i ara li toca el torn als atrafegats habitants d’aquella mena de microestat que resulta ser Mercabarna, que dobla en hectàrees la Ciutat del Vaticà. 

TV-3 ofereix avui (22.40 hores), el programa que mostra el desconegut món que oculta el macromercat d’aliments de la Zona Franca, «el rebost de Catalunya», segons defineix l’incansable Masferrer. Com els passa a tots els especials d’El foraster, el de Mercabarna té unes peculiaritats. Per començar, Masferrer no conviu 48 hores amb els personatges del lloc visitat, sinó que en són 24. Vint-i-quatre hores non stop. «A mitjanit comença el mercat del peix, després ve el de la fruita, que s’acaba cap a les nou del matí… I així sense parar. El ritme és frenètic, no hi ha treva. Mercabarna és un país que no dorm», diu l’actor sobre el mercat més gran del Mediterrani i el segon més gran d’Europa.

Al llarg del dia, va canviant el producte que es ven i també el paisatge humà. «La gent es va renovant», explica l’actor, mentre apunta com una altra particularitat que l’entorn d’aquest especial és molt de treball, molt diferent del dels poblets. «Aquí no enxampes la gent en algun moment de distensió o de passejada. Aquí estan tots pencant. Això li confereix una personalitat diferent», conflueix.

Notícies relacionades

Durant aquestes 24 hores a Mercabarna, Masferrer i el seu equip van poder descobrir un entorn que es presenta com un petit país habitat per 6.000 treballadors, amb un peatge d’accés a manera de frontera, «policia i normes pròpies» i uns «codis i estratègies» que a l’actor li van fer sentir que presenciava «una gran partida de pòquer».  El que no ha variat respecte a altres especials i a altres forasters ha sigut aquella capacitat de recol·lectar petites històries humanes que, com de costum, emocionaran, sorprendran i/o divertiran el teleespectador. Com la de la peixatera enamorada d’una escórpora o la del vigilant del peatge que llegeix Karl Marx. 

UN NOU REPTE

Per a l’actor i autor teatral cada especial és un repte. Ho van ser el de l’Hospital de la Vall d’Hebron, el de Madrid i el de Formentera, ho ha sigut aquest i ho serà el pròxim, que segur que n’hi haurà. «A TV-3 li agraden molt, perquè funcionen molt bé», comenta. Mentrestant, possiblement a l’octubre, començarà la gravació de la cinquena temporada del programa, i se submergirà en nous poblets a la recerca de petites històries humanes. De «petits regals», com li agrada dir a Quim Masferrer.