CONTROL AUDIOVISUAL

Toc d'atenció per la sèrie 'Glee'

La CNMC demana a Atresmedia que no emeti la coneguda producció en la franja de protecció infantil

Imatge de la sèrie ’Glee’.

Imatge de la sèrie ’Glee’.

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha requerit al grup audiovisual Atresmedia Atresmedia que no emeti la sèrie 'Glee' en la franja horària de protecció infantil reforçada.

Un gran èxit als EUA

L'original plantejament, similar al del teatre musical, així com el carisma dels personatges, van fer de 'Glee' un autèntic fenomen de masses als EUA (per on van passar grans estrelles de la música pop com a estrelles convidades), encara que a Espanya no va aconseguir quallar amb tanta força. La sèrie es va acomiadar definitivament el març del 2015.   

El canal Atreseries ha emès aquesta producció nord-americana de dilluns a divendres, entre les 7.40 hores i les 9.20 hores aproximadament, és a dir, dins de la franja horària de protecció reforçada dels matins (que va des de les 8.00 hores fins a la 9.00 hores de dilluns a divendres), i amb una qualificació per edats de "per a tots els públics".

La CNMC ha analitzat diversos capítols i ha arribat a la conclusió que alguns dels continguts visionats (com poden ser conflictes emocionals o situacions extremes que generen angoixa, escenes amb clares connotacions sexuals, etc.) no es corresponen amb la qualificació atorgada per Atresmedia, segons assenyala l'organisme supervisor en una resolució que ha fet públic aquest dimecres, 7 de setembre.

A més, Competència considera que el llenguatge utilitzat al llarg de la sèrie és inadequat per als menors d'edat de 7 anys, o fins i tot de 12, ja que en moltes ocasions és "un llenguatge ofensiu i discriminatori".

Notícies relacionades

La CNMC recorda que Atresmedia ha firmat el Codi d'AutoregulacióCodi d'Autoregulació i, en conseqüència, s'ha compromès a complir-lo. No obstant, es considera que no ha aplicat correctament els criteris per a la classificació d'aquest programa televisiu.

D'aquesta manera, la CNMC emet aquest requeriment perquè, en el supòsit de tornar a emetre o redifondre la sèrie, Atresmedia adopti les mesures oportunes per a una correcta adequació de la qualificació per edats dels seus continguts.