PRODUCCIÓ HISTÒRICA

Discovery Max acoloreix la guerra civil

El canal en obert ultima una sèrie sobre la contesa, produïda per Minoria Absoluta, amb imatges d'arxiu acolorides

La guerra civil espanyola en color. / DISCOVERY MAX

2
Es llegeix en minuts

La majoria de les pel·lícules documentals que es conserven de la guerra civil són en blanc i negre. Però quan es compleixen 80 anys d'aquell drama que va dividir Espanya, l'actual tecnologia audiovisual pot acolorir aquelles velles imatges. Aquest és el repte que s'ha proposat Discovery Max, canal en obert Discovery Maxque està ultimant una nova sèrie documental, titulada 'España dividida: La guerra civil en color', sobre la conflagració que utilitza imatges de l'època acolorides digitalment. I el resultat és espectacular, tal com es pot comprovar en el minut d'aquesta producció que ha avançat la cadena. Això sí, és només un avançament, ja que l'estrena oficial de la sèrie està prevista per al mes de novembre.

Gràcies a les més modernes tècniques de digitalització de les imatges que van sobreviure a la guerra i al pas del temps, aquesta minisèrie posa color a imatges, aplicat sobre els negatius originals, en una línia similar a la que ja s'ha realitzat en altres prestigioses produccions europees, com va ser la sèrie 'La segunda guerra mundial en color'.

La nova obra documental, que ha comptat amb la col·laboració de la Filmoteca Española, està sent produïda per Minoria Absoluta, Minoria Absolutaque utilitza per elaborar el relat imatges fixes i en moviment captades des de tots dos bàndols del conflicte, que conformen "una història narrada des d'una perspectiva informativa, rigorosa i equilibrada", segons apunta la pròpia cadena de televisió.

PRODUCCIÓ DE MINORIA ABSOLUTA 

Minoria Absoluta és una productora catalana que és responsable de produccions tan conegudes i exitoses com 'Polònia' i 'Crackòvia' i el telefilm 'Cervantes contra Lope','Cervantes contra Lope' que pròximament estrenarà TVE.   

'España dividida: La guerra civil en color' consta de tres episodis d'una hora de durada cadascun, "que té com a objectiu mostrar amb imatges reals el que va passar durant la guerra civil", assenyala el canal, que precisa que durant un any i mig han treballat en aquest projecte "un equip de professionals que es capbussen en metres i metres de pel·lícula per ajuntar totes les peces, restaurar-les i mostrar-les al públic a tot color per primera vegada en la història".

Notícies relacionades

"És la primera vegada que es porta a terme a Espanya un projecte d'aquesta envergadura per posar color a una part tan important de la nostra història", assegura Alejandro Flórez, director de continguts de Discovery Networks a Espanya i Portugal. Flórez destaca que "ha calgut un treball titànic en el qual participa un equip de més de 60 persones, que han treballat sense descans al llarg d'un any per rescatar i acolorir centenars de fotos i més de 150 pel·lícules".

En aquest sentit, el directiu explica que "acolorir un pla de dos segons pot portar fins a una setmana de treball. Però el resultat ha valgut la pena i aquest documental de Discovery realment mostrarà la guerra civil com no s'havia vist mai abans".