Pel·lícules a tv avui diumenge 5 de juny del 2016

'Ted', a Antena 3; 'Valor de ley', a TVE-1, i 'Animals', a El 33, són els films més destacats de la nit

A més, a la sobretaula, s'emeten 'Mary Poppins', a Disney Channel, i 'Piratas del Caribe: la maldición de la Perla Negra', a Cuatro

5
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

La programació de pel·lícules avui a tv té com a films més destacats 'Ted', a Antena 3; 'Valor de ley', a TVE-1, i 'Animals', a El 33. A més, a la sobretaula, s'emeten 'Mary Poppins', a Disney Channel, i 'Piratas del Caribe: la maldición de la Perla Negra', a Cuatro.

Ted

22.10 /  ANTENA 3 / Comèdia ★★★

Director: Seth MacFarlane

Actors: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane, Giovanni Ribisi, Laura Vandervoort, Joel McHale, Patrick Warburton

País: EUA (2012) 106 minuts

Curiosa la casualitat que fa coincidir gairebé a la mateixa hora a la petita pantalla dues 'opere prime' del mateix any (el 2012) i amb un element argumental comú (un ós de peluix), com aquesta ‘Ted’ i ‘Animals’, aquesta a El 33 (vegeu fitxa més avall). Totes dues tenen interès, però són totalment diferents. Com és lògic, la pel·lícula nord-americana va tenir un pressupost, uns mitjans i un elenc a anys llum del film català.

‘Ted’ va suposar el debut al cine de Seth MacFarlane, un dibuixant i guionista forjat a la factoria de Hanna-Barbera (la d'‘Els Picapedra’ i ‘L'ós Yogui’), que a finals dels 90 va donar a llum una de les sèries d'animació per a adults ‘Padre de familia’ (1999), ‘American dad’ (2005) i ‘El show de Cleveland’ (2009). També és actor ocasional i posa la seva veu a alguns dels personatges de les seves sèries i al mateix ós Ted del títol, que en castellà és doblat per Santi Millán.

El film s'inicia en el passat, l'any 1985, quan el protagonista, el personatge de John, encara és un nen solitari que viu en un barri de Boston i demana un desig de Nadal: que Teddy, el seu ós de peluix, tingui vida i es converteixi en el seu millor amic.


Mary Poppins

15.30 / Disney Channel / Musical ★★★★

Director: Robert Stevenson

Actors: Julie Andrews, Dick van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns, Ed Wynn, Hermione Baddeley, Karen Dotrice.

País: EUA (1964) 140 minuts

Encantador clàssic de Disney, que combina animació, acció real i musical, que va ser el primer èxit de Julie Andrews. Basat en el llibre de Pamela L. Travers, segueix els passos d'una institutriu amb poders màgics, que es converteix en mainadera de dos nens rebels, fills d'un banquer i una sufragista que no els fan gaire cas.


EL OsO Yogui

15.45 / LA SEXTA / Comèdia i animació ★★

Director: Eric Brevig

Actors: Anna Faris, Tom Cavanagh, T.J. Miller, Nate Corddry, Andrew Daly, David Stott, Greg Johnson.

País: EUA (2010) 80 minuts

Fluixeta translació al cine amb actors reals i animació en 3D de les aventures del famós ós de dibuixos, creat el 1958 per Hanna Barbera. En aquesta ocasió, una directora de documentals (Faris) viatja al Parc Jellystone per rodar un film. Després de contactar amb el guardaboscos Smith, aviat es topa amb l'Ós Yogui i el seu inseparable amic Bubu.


PiratAs del CaribE: la maldiciÓn de la Perla Negra

15.45 / CUATRO / Aventures ★★★★

Director: Gore Verbinski

Actors: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport.

País: EUA (2003) 143 minuts

Primera i millor de les quatre pel·lícules de la saga rodades fins ara. El film segueix els passos de l'irònic capità pirata Jack Sparrow (Depp), el vaixell del qual ha sigut robat per un corsari rival, que ataca Port Royal i segresta la filla del governador. Un amic de la noia proposa a Sparrow treballar junts per rescatar la noia i recuperar la nau del bucaner.


Un bUEn matrimoniO

16.00 / TELE 5 / Intriga ★★

Director: Peter Askin

Actors: Joan Allen, Anthony Lapaglia, Stephen Lang, Kristen Connolly, Kris Lundberg, Brady Bryson, Cara Buono.

País: EUA (2014) 103 minuts

Film d'intriga que, tot i partir d'un guió i un relat propi escrit per Stephen King, i comptar amb els ajustats Joan Allen i Anthony Lapaglia, no acaba de funcionar. Narra la relació d'una parella que fa 25 anys que estan casats i que un dia, quan ella revisa unes coses del seu marit, descobreix que podria ser un assassí en sèrie.


La casa del llac

16.35 / TV-3 / Drama ★★★

Director: Alejandro Agresti

Actors: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dylan Walsh, Christopher Plummer, Shohreh Aghdashloo

País: EUA (2006) 105 minuts

Hollywood va fitxar el realitzador argentí Alejandro Agresti per dirigir 'La casa del llac', un drama romàntic una mica complicat que va reunir Keanu Reeves i Sandra Bullock, 12 anys després de rodar junts ‘Speed’. Una metge i un arquitecte ocupen la mateixa casa amb un desfasament temporal entre ells de dos anys, i s'intercanvien cartes.


Fanfan, la tulipa

18.20 / TV-3 / Aventures ★★

Director: Gérard Krawczyk

Actors: Vincent Perez, Penélope Cruz, Didier Bourdon, Hélène De Fougerolles, Michel Muller

País: França (2003)  95 minuts

Avorrida adaptació de les aventures d'un clàssic de la literatura francesa a càrrec del francès Luc Besson, que aquí es va reservar el paper de guionista i productor, deixant la direcció a Gérard Krawczyk (‘Wasabi’, ‘Taxi’ 2, 3 i 4). Narra les peripècies d'un jove, tan espavilat amb les espases com seductor amb les dones, a la França del rei Lluís XV.


los viajes de Gulliver

18.25  / CUATRO / Aventures ★★★

Director: Rob Letterman

Actors: Jack Black, Emily Blunt, Jason Segel, Amanda Peet, Billy Connolly, James Corden, Romany Malco.

País: EUA (2010) 85 minuts

Innecessària versió modernitzada de la novel·la clàssica de Jonathan Swift, amb el presumpte còmic Jack Black en el seu segon film com a protagonista, després de la també horrible ‘Año uno’. Aquí encarna Lemuel Gullive, un aspirant a escriptor de llibres de viatges que treballa de repartidor de diaris. Un dia decideix navegar cap al triangle de les Bermudes.


Valor de ley

22.05 / TVE-1 / Western ★★★★

Director: Joel Coen, Ethan Coen

Actors: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, Paul Rae, Ed Corbin, Domhnall Gleeson

País:EUA (2010) 110 minuts

El 1969, Henry Hathaway va rodar ‘Valor de ley‘, una magnífica pel·lícula que li va donar un Oscar al gran John Wayne. Els germans Coen van fer una nova versió de la novel·la de Charles Portis en què es va basar el film original, amb un resultat diferent, però tan brillant com el clàssic. En totes dues, una joveneta contracta un antic xèrif, una mica borratxo, perquè l'ajudi a venjar la mort del seu pare. En l'aventura els acompanyarà un rànger de Texas.


Animals

22.30 / EL 33 / Drama fantàstic ★★★

Director: Marçal Forés

Actors: Oriol Pla, Augustus Prew, Dimitri Leonidas, Roser Tapias, Javier Beltrán, Martin Freeman, Katia Klein.

Notícies relacionades

País:  Espanya (2012) 100 minuts

Inclassificable 'opera prima' de Marçal Forés, un dels joves i més atípics valors sorgits de l'escola de cine ESCAC. Un noi de 17 anys (Oriol Pla) té com a millor amic un osset de peluix amb qui es comunica millor que amb els seus companys de classe. Martin Freeman, l'actor d'‘El hòbbit’ i ‘Sherlock’, interpreta el seu professor d'anglès.

txerra20008424 ideas pelicula ted160603162929

txerra20008424 ideas pelicula ted160603162929