VICTÒRIA FEMINISTA

La 'presidenta' de 'House of cards' ja cobra el mateix que el president

L'actriu Robin Wright va exigir a la plataforma Netflix que li equiparés el sou amb el de Kevin Spacey

mdeluna17304708 actress robin wright arrives at the 18th annual el160518191923

mdeluna17304708 actress robin wright arrives at the 18th annual el160518191923 / MATT SAYLES

1
Es llegeix en minuts

Nova victòria feminista en el complicat univers de Hollywood: l'actriu Robin Wright, coprotagonista de la prestigiosa sèrie 'House of cards' ha aconseguit que la productora li pagui el mateix per la seva feina que a Kevin Spacey, company seu en la producció de la plataforma de pagament Netflix.

Wright, que encarna a 'House of cards' Claire Underwood, la implacable dona del president dels EUA, el maquiavèl·lic Frank Underwood (Spacey), se suma així a les exitoses reivindicacions de companyes de professió, com han sigut les actrius Gillian AndersonGillian Anderson (pel seu treball en l'última entrega d''Expediente X') i les combatives Jane Fonda i Lily Tomlin (per la sèrie 'Grace and Frankie').

Robin Wright va anunciar dimarts passat, 17 de maig, durant una conferència a la Fundació Rockefeller, que havia aconseguit per fi que li equiparessin el sou en la sèrie amb la del seu company de repartiment. "Hi ha molt poques pel·lícules o sèries de televisió en què el protagonista masculí i el protagonista femení cobrin el mateix, com era el cas de 'House of cards'", va explicar l'actriu, així que va protestar per aquesta situació, que considera totalment injusta. Però va esperar el moment que va considerar oportú: quan el seu personatge va tenir més atractiu mediàtic que el de Spacey.

PARELLA PERFECTA

En la coneguda ficció, que es desenvolupa en bona part a la Casa Blanca, el matrimoni Underwood té un protagonisme semblant. De fet, la trama de la sèrie se sustenta precisament en el fet que Frank i Claire conformen un tàndem perfectament compenetrat. Per això, els seus èxits es basen, a més de coincidir que tots dos són molt ambiciós i sense cap mena d'escrúpols, que es complementen. Però, temporada a temporada, aquest coprotagonisme perfecte s'ha anat trencant a favor del personatge de Claire; fins al punt que és ella la que porta el paper predominant en la tercera i la quarta temporada.

Notícies relacionades

"Aleshores vaig comprovar en els estudis d'audiència de la sèrie que el personatge de Claire ja era més popular que el de Frank. Amb aquestes dades a la mà, vaig aprofitar per reunir-me amb els productors i reclamar-los cobrar el mateix que Kevin (Spacey)", va explicar l'actriu.

En la segona temporada de 'House of cards', Spacey va cobrar al voltant de 500.000 dòlars per episodi, una xifra que es va disparar a un milió de dòlars per episodi en les següents temporades. El 2015, la revista 'Forbes' va estimar que Robin Wright es podia haver embutxacat 5,5 milions de dòlars per una temporada, és a dir, 420.000 dòlars per episodi.