Barei s'exhibeix a Eurovisió

La 2 emet aquest dimarts, a les 21.00 hores, la primera semifinal, en què es passa un vídeo de la cantant espanyola

eurovision

eurovision / RTVERAUL TEJEDOR

2
Es llegeix en minuts
CARLES SAVALLS / ESTOCOLM

Ha arribat l'hora de la veritat. Barei debuta aquesta nit a Barei Eurovisió (La 2, 21.00 hores), encara que el que veuran els teleespectadors serà un clip d'aproximadament un minut amb el millor de la seva actuació. Serà durant la primera semifinal del xou, en què 18 països buscaran les 10 places que donen accés a la final de dissabte, per a la qual Espanya està classificada d'ofici per ser una de les principals contribuïdores financeres del programa.

El que veurem de l'actuació de Barei va ser gravat en l'assaig general de dilluns, en un Globen Arena d'Estocolm ple fins a la bandera. Barei ha introduït un canvi important en la seva posada en escena: al final de la primera tornada, l'artista simula una caiguda a terra, que, si no s'introdueixen modificacions d'última hora, anirà acompanyada d'una apagada general en la il·luminació de l'escenari. Amb això, la madrilenya pretén reforçar simbòlicament el missatge de la seva cançó, el 'Say yay'de la qual és coautora; perquè just després s'aixeca, es recupera i acaba la seva interpretació en un ambient festiu en una passarel·la just per sobre del públic.

Tres opcions per votar

En aquesta edició del certamen, es podrà votar de tres maneres: a través de l'aplicació oficial per a mòbils del festival, enviant missatges SMS i trucant als números de telèfon que tindrà assignat cada participant. Òbviament, no es pot votar per Espanya, ja que aquest dimarts canta fora de concurs.

El vestit que llueix en aquesta ocasió no és el definitiu, ja que la intèrpret ha anunciat que no es decidirà fins a última hora. Barei estarà acompanyada per cinc coristes, que aniran interpretant un resum de la lletra de la cançó en llenguatge internacional de signes. A la pantalla, només en veurem quatre: Brequette, Awinnie MyBaby, Alana Sinkëy i Rebeca Rods. Milena Brody dobla la veu de Barei, així que estarà oculta a les càmeres.

A més de Barei també veurem un resum de l'actuació de Suècia, l'amfitriona del xou, i del francès Amir Haddad, un dels grans favorits d'aquest any; va segon en les apostes, just darrere del rus Sergey Lazarev, que precisament actua avui.

Atenció a la seva posada en escena; l'artista rus simula pujar per unes escales virtuals i fins i tot s'estirarà sobre una plataforma projectada a la pantalla. Defensa un tema pop, 'You are the only one', i actuarà en el lloc número nou.

UNA COMPETIDA SEMIFINAL

¡Però atenció!, que aquesta primera semifinal, on els espectadors espanyols poden votar, té molta qualitat i hi ha una mica de tot: country (Holanda), rock dur (Xipre i Montenegro), folk (Bòsnia Hercegovina), pop amb aire retro (Finlàndia), una impossible barreja de hip-hop i folk (Grècia), un crooner de veu aspra (San Marino) i fins i tot un tema amb aire de banda sonora d'un film de James Bond (Estònia).

No hi faltaran balades i mitjos temps, entre els quals destaquen algunes de les favorites de la nit: la República Txeca ('I stand'), l'Azerbaidjan ('Miracle'), Hongria ('Pioneer'), Armènia ('LoveWave'), Croàcia ('Lighthouse'), Islàndia ('Hear them calling') i Malta ('Walk on water').

Notícies relacionades

Després de les votacions, només s'anunciarà el nom dels 10 finalistes; no sabrem fins a la matinada de dissabte a diumenge qui haurà guanyat aquesta semifinal. Amb això, l'organització vol garantir que els 26 finalistes de dissabte sortiran en igualtat de condicions, sense l'etiqueta de grans favorits que es penja a aquell que guanya les semis.

José María Iñigo i Julia Varela són els encarregats de narrar les incidències del programa, que oferirà La 2 en directe a partir de les 21.00 hores. Petra Mede, estrella de la televisió sueca, i Måns Zelmerlöw, guanyador de l'any passat, seran els mestres de cerimònia. El xou ha iniciat el seu compte enrere...