FESTIVAL DE MÚSICA

TVE demana a tres dels seus candidats a Eurovisió que incloguin el castellà en les seves cançons

La meitat de les sis lletres de les peces presentades a la tele pública estatal són totalment en anglès

Xuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel, Electric Nana i Barei són els artistes que competiran a Estocolm, al maig

 

  / RTVE

1
Es llegeix en minuts

Televisió Espanyola (TVE) ha suggerit a tres dels sis candidats a representar Espanya al Festival d'Eurovisió 2016, que tindrà lloc a Estocolm (Suècia), al mes de maig, que introdueixin algun passatge en castellà en les seves cançons, que són íntegrament en anglès.

En aquest sentit, fonts de l'ens públic han aclarit a Europa Press que en cap cas es tracta d'una imposició que TVE fa als artistes, sinó d'un suggeriment. Així, han precisat que hi ha sis magnífiques cançons presentades, tres en espanyol i tres en anglès.

Davant aquest fet, TVE ha suggerit als artistes que han cantat les cançons en anglès que tinguin en compte que es tracta de representar la Televisió Espanyola i, per tant, seria bo fer alguna versió de la cançó, si no completa en espanyol, almenys introduint-hi alguns passatges en el citat idioma, segons han precisat fonts de TVE, que han assegurat que els artistes han recollit el guant llançat per la cadena pública.

Notícies relacionades

Xuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel, Electric Nana i Barei són els sis artistes que competiranXuso Jones, Salvador Beltrán, Maverick, María Isabel, Electric NanaBarei per poder representar la tele pública espanyola al Festival d'Eurovisió 2016, que tindrà lloc a Estocolm (Suècia), al maig.

Els sis candidats defensaran la seva cançó en un programa especial que emetrà TVE-1 en horari de màxima audiència, on els espectadors participaran en l'elecció del candidat espanyol en la 61 edició del certamen europeu. D'aquesta manera, un jurat internacional votarà pels seus aspirants favorits durant el programa d'elecció, que se celebrarà la primera setmana de febrer.