especial d'humor

Copa, Lliga, Champions... i 250 'Crackòvies'

El programa recupera aquest dilluns personatges com Núñez, Laporta i Cristiano Ronaldo

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Copa, Lliga i Champions», cantaven Puyol, Iniesta i la resta de la plantilla blaugrana de Crackòvia esperant aconseguir el triplet en la temporada 2008-2009, que havia sigut precisament la del debut del programa. El famós gag va ser premonitori i el Barça es va alçar amb els tres títols, mentre que l’espai humorístic de TV-3 també va conquistar l’audiència catalana i ha mantingut el joc durant aquests set anys, per arribar avui a les 250 edicions (21.55 hores). 

    Per celebrar l’efemèride, el xou recupera per un dia tres dels actors que han fet dels seus personatges uns clàssics del programa: Queco Novell, que es posa en la pell de Joan Laporta; Bruno Oro, que torna a vestir-se de blanc per clonar-se en Cristiano Ronaldo, i Carlos Latre, que es transforma en Josep Lluís Núñez.

    «Tots aniran passant pel bar de Los Manolos per unir-se a la festa», avança Joan Rufas, director del programa, una cita a la qual tampoc faltaran altres personatges del passat com ara Gaspart (Pep Plaza) i Zubizarreta (Cesc Casanovas) i els fitxatges d’aquest any, com Josep Pedrerol (Raúl Pérez), Mascherano (Casanovas), Stegen (Albert Mèlich) i Nico Abad (Alan Lillo). Un dels moments àlgids serà el retrobament de Lama (Pérez) i el seu bitxo, Cristiano Ronaldo (Or).

    Quan Crackòvia es va estrenar el 15 de setembre del 2008, seguint l’estela del Polònia, Guardiola debutava com a entrenador del Barça, Cristiano no havia fitxat pel Madrid i Daniel Sánchez-Llibre presidia l’Espanyol. «Vam tenir la sort de començar en un moment en el qual el Barça va tenir un èxit brutal», rememora Rufas. Un parell d’anys abans, TV-3 no havia tingut la mateixa fortuna amb Barsòvia, un late show en to d’humor que no va aconseguir convèncer l’audiència. 

«Vam aprendre unes quantes coses amb aquell programa», reconeix Rufas. Igual que l’any passat amb Crackòvia, quan van apostar per un informatiu paròdic que no va obtenir el resultat desitjat. «Una part de l’audiència tenia la percepció que no era exactament el Crackòvia que esperava, que ha sigut sempre un programa de ficció humorística –reconeix el director–. Així que a meitat de la temporada passada vam anar virant i aquest any, amb la lliçó apresa, hem tornat als orígens, a fer més gags i crear personatges, i estem contents amb el resultat».

Notícies relacionades

    Gags que han passat a la història com els de Puyol (Jordi Rios) amb la seva inseparable Queca, els euros!, el Putu Gusi Luz (Oriol Cruz), el Què és llegir? de Messi (Latre) o el Pim-pam de Guti (Xavi Serrano), entre molts altres. Perquè, en les vuit temporades, l’equip ha gravat més de 2.600 esquetxos, protagonitzats per més de 30 actors, que han donat vida a més de 400 personatges. «Crackòvia és una verdadera escola», afirma Carlos Latre quan parla d’un programa que viu marcat per l’actualitat esportiva, que es concentra majoritàriament en el cap de setmana.

    De fet, l’edició d’aquesta nit s’ha gravat avui mateix, com acostuma a ser habitual. «El repte és fer 30 minuts de ficció humorística i servir-los calentets, acabats de sortir del forn», conclou Rufas. 

Temes:

Crackòvia TV-3