PRODUCCIÓ D'ÈXIT A TVC

Més llenya per a 'La Riera'

El serial de TV-3 fitxa Montse Guallar, Josep Linuesa i Sergio Caballero

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

Tot i que La Riera, el veterà serial de la sobretaula de TV-3, ja té les maletes a punt per anar-se'n de vacances (diumenge que ve, amb un episodi especial), els seus fogons no han quedat sense gas pensant en el 7 de setembre vinent, dia de la reobertura després del parèntesi estival. I ho farà amb els prestatges del rebost plens, perquè la setena temporada serà «potent», segons explica el seu director, Esteve Rovira. Així, en el menú de tardor destaca la incorporació de 14 personatges nous, encapçalats pels veterans Montse Guallar (Infidels), Josep Linuesa (Nissaga de poder, Sin tetas no hay paraíso) i Sergio Caballero (El secreto de Puente Viejo, El cor de la ciutat).

«Ens hem de renovar perquè, si no, les coses s'acaben», reflexiona  Rovira, conscient que sis temporades, amb més de 1.150 capítols a l'esquena, imposen no adormir-se als llorers. Els teleespectadors podran fer un petit tastet d'aquesta espècie de pla renove en l'últim episodi d'aquest curs, que deixarà «molt tocats» els personatges de cara a afrontar les noves trames. Els pròxims capítols potenciaran el realisme, amb la incorporació, per exemple, d'un centre d'acollida per a famílies amb pocs recursos i trames socials, i «tocs d'humor» -sobretot, a la cuina-, sense oblidar les emocions. «No és tant un tema d'esgotament de l'audiència, sinó de tenir ganes de veure elements nous», diu Rovira.

En aquesta línia, La Riera traurà partit als personatges existents -que tan bons resultats d'audiència li està donant-, però donarà més empenta a les històries amb altres de nous. Com Montse Guallar que, després de passar per Infidels, torna a la petita pantalla. En el serial donarà vida a Maria Monclús, una diputada en actiu de caràcter fort. Les probables comparacions amb l'escenari polític actual queden per al teleespectador, perquè el seu pas per la telenovel·la se centrarà bàsicament en qüestions personals i en una «guerra de lleones» amb la Lídia (Anna Sahun).

Notícies relacionades

Josep Linuesa encarnarà Frederic Enguita, un alt directiu d'una entitat bancària amb molts conflictes, «que no se solucionen en 24 hores». I l'altra cara de la moneda la representaran el Pau (Sergio Caballero) i la Tània (Helena Miquel), una parella de classe mitjana, amb tres fills, que per culpa de la crisi es queda a l'atur. Ell entrarà en contacte amb els Flaquer, cosa que li permetrà fer un gir a la seva vida.

La Riera també vol tenir un gest amb al públic adolescent (un dels grups de teleespectadors més fidels) amb la incorporació de personatges situats en aquesta franja. «Teníem ganes de donar una oportunitat a noves cares», precisa Rovira. En les pròximes entregues apareixeran més exteriors a l'entorn de Sant Climent, rodats a Arenys de Mar, Mataró i Sant Cebrià de Vallalta, entre altres escenaris.