NOVETATS en LA PROGRAMACIÓ

TV-3,La Sexta,Cuatro i T-5 obren les graelles estivals

Viatges, humor, aventures i un 'reality' marquen les apostes de les TV

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO
MADRID

Com que l'estiu està a punt d'entrar en la seva fase més rotunda, les televisions posen el banyador a les seves graelles i estrenen avui un nou format de Jesús Calleja (Cuatro), un reality que serveix d'aperitiu al pròxim Supervivientes (Tele 5), una nova entrega del clàssic El club de la comedia (La Sexta) i un pro-

grama de viatges pel litoral català (TV-3).

'VOLANDO VOY'

Calleja recorre Espanya en un helicòpter

Jesús Calleja segueix inaugurant formats amb Volando vengo, programa de reportatges que s'estrena avui a Cuatro amb la pretensió de portar els últims avenços tecnològics a pobles perduts d'Espanya. Es tracta de viatjar pels racons més desconeguts i agrestes de la geografia pàtria per descobrir-los valent-se de l'últim crit en tecnologia i de la col·laboració dels mateixos habitants. Tot això a bord d'un helicòpter Robinson R4 pilotat pel mateix Calleja. Llançar un globus a l'espai des de les mines de Riotinto (Huelva), gravar per primera vegada a la televisió els desconeguts Órganos de la Rapadura submergits a les costes de Tenerife i utilitzar drons d'última generació des del Parc Natural de Somiedo (Astúries) són alguns dels desafiaments que emprèn Calleja. El repte d'avui consisteix a recórrer el Caminito del Rey al congost de Los Gaitanes (Màlaga) per captar les imatges que integraran el seu primer viatge virtual mitjançant el sistema street view de Google. Allà es trobarà per casualitat amb l'actor Fran Perea (Los Serrano, B&B), a qui pujarà al seu helicòpter per ensenyar-li el seu poble des de l'aire.  L'aventurer lleonès s'ho ha passat tan bé gravant aquests set programes que està desitjant que tinguin bones dades d'audiència per poder rodar-ne més.

'PASAPORTE A LA ISLA'

A la recerca del  primer 'supervivent'

En vista de l'èxit aconseguit per la segona edició més vista de la història de Supervivientes, que ha tingut aquest any una mitjana del 27,3% i 3,34 milions d'espectadors, Tele 5 ha decidit aprofitar el ganxo per estirar el fenomen a l'estiu. Amb aquest objectiu s'ha tret del barret de copa un nou concurs el guanyador del qual tindrà l'honor de ser el primer participant de la pròxima edició. Entre els 12 candidats a guanyar-se aquest dret figuren noms il·lustres com les models Lorena de Souza i Two Yupa, l'exvedetYenny Llada i l'exconcursant d'Adán y Eva Miriam. Els altres encara són menys coneguts i han sigut reclutats de ¿Quién quiere casarse con mi hijo? i de Mujeres y hombres... y viceversa. Aquest còctel tróspido es dividirà en sis parelles que conviuran a la palapa ibèrica, refugi de la recta final de Supervivientes: Honduras. Jordi González serà l'encarregat de presentar les galas setmanals, mentre que Laura Lobo es desplaçarà al país sud-americà per donar la cara en els directes.

'EL CLUB DE LA COMEDIA'

Alexandra Jiménez substitueix Eva Hache

La cinquena temporada d'El club de la comedia estrena nova presentadora a La Sexta. L'actriu Alexandra Jiménez (Spanish movie, La pecera de Eva) substituirà Eva Hache com a fil conductor d'un xou que incorpora, entre monòleg i monòleg,  uns breus esquetxos protagonitzats per la mateixa presentadora i l'actor Alejo Sauras (14 de abril. La República). Dani Rovira, Leo Harlem, Joaquín Reyes, Agustín Jiménez, Ernesto Sevilla, Santiago Segura i Goyo Jiménez seran alguns dels monologuistes d'aquesta nova entrega.

'SALPEM!'

Notícies relacionades

Vuit rutes nàutiques pel litoral català

TV-3 proposa una passejada en vaixell, des de Sant Carles de la Ràpita fins a Roses, que sortirà de diferents bases nàutiques. Al llarg de vuit setmanes, Marta Gibert (reportera de TVC a Girona) donarà a conèixer a Salpem! el litoral català de la mà d'un personatge famós relacionat amb la localitat d'on salparan. L'espai aprofundirà en la relació amb el mar i la zona que té el convidat i inclourà reportatges sobre els atractius turístics, esportius, gastronòmics i socials de la comarca. Així, al llarg de 25 minuts es tractaran diversos temes a partir de quatre blocs principals: activitats nàutiques, la cuina marinera -amb el peix com a protagonista-, el món de la pesca -un ofici amb segles d'història- i l'oferta turística vinculada al territori.