rèCORD a 'EL GRAN DICTAT'

Un ris que val 100.000 euros

Un ris que val 100.000 euros_MEDIA_1

Un ris que val 100.000 euros_MEDIA_1 / TVC

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN
BARCELONA

Marcel Arias, un jove barceloní de 27 anys que treballa de científic, ha perdut un dels rissos dels seus cabells, però, a canvi, s'ha ficat a la butxaca ni més ni menys que 98.070 euros. El singular intercanvi ha tingut lloc al concurs de TV-3 El gran dictat, que ahir va repartir el premi més gran de la seva història. Conclusió: ciència i lletres no estan sempre renyides.

Notícies relacionades

Kagú, terme que defineix un ocell de Nova Caledònia, és la paraula que ha permès al participant fer gran la seva llegenda. «Tinc claríssim que me'n penjaré un pòster a l'habitació», explica aquest biotecnòleg que està fent un doctorat a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell).

A més del preatporquet vermell, Arias ha acumulat números estratosfèrics: ha batut el rècord de permanència a El gran dictat amb gairebé cinc mesos -encara que el 2012 ja havia estat a l'espai durant 18 entregues-, és l'únic que ha arribat a lletrejar 20 vocables en un minut, s'ha quedat en 12 ocasions a una paraula d'emportar-se el pot i, a més, ha sigut capaç d'escriure correctament 47 termes del cinquè nivell. «A casa la llengua materna és el castellà i sempre he tingut molt clar que ser bilingüe és un avantatge brutal», conclou Arias. Alguns n'haurien de prendre nota.

Temes:

TV-3