'TALENT SHOW' GASTRONÒMIC

TVE-1 canvia 'Masterchef' per 'Cocineros al volante'

El nou concurs viatja per Espanya amb una caravana de 'food trucks'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La setmana passada, TVE-1 va tancar -temporalment- la cuina del seu exitós Masterchef, però manté encesa la seva graella gastronòmica dels dimarts. Així, avui estrena el concurs Cocineros al volante (22.30 hores) i, de postres, la sèrie documental El chef del mar (0.30 hores). En el primer espai, vuit food trucks (furgonetes restaurant) recorren Espanya en caravana i competeixen per elaborar la millor cuina sobre rodes, mentre el programa mostra la millor gastronomia del país. I en el segon, Ángel León (amb dues estrelles Michelin) navega per les costes espanyoles per cuinar els millors productes del mar.

Cocineros al volante, els restaurants ambulants viatgen en el seu primer programa a la localitat asturiana de Ribadesella, on els concursants hauran de superar dos reptes culinaris. Vuit furgonetes restaurant competeixen avui, encara que al final de la nit només set seguiran el viatge.

Al capdavant d'aquest recorregut gastronòmic hi ha la presentadora i actriu asturiana Paula Prendes, que ahir, en la presentació del xouconfiava que «el bon rotllo entre tots els participants es transmetrà a través de la pantalla». Al costat de Prendes hi viatja el jurat, compost pels xefs Íñigo Pérez, Urrechu, i Álex Alcántara, els encarregats de tastar i valorar les creacions dels concursants, amb uns convidats molt especials.

En cada una de les parades d'aquest viatge, els concursants cuinaran 20 tapes que «reinterpreten» un plat típic de la zona, que seran valorades pels veïns. Fins i tot els participants es votaran entre ells per decidir qui ha realitzat el pitjor plat. Només els quatre millors se salvaran, mentre que la resta seguirà cuinant per mantenir-se en la competició.

Durant les nou entregues, el concurs viatjarà, entre altres punts, a Hondarribia, Dénia, Cambrils i Màlaga. Els concursants hauran de treure el màxim partit a la gastronomia i als productes locals.

En la primera prova, els cuiners elaboraran tapes que capgirin el ca-chopo tradicional. A més a més, rebran la visita de Koldo Royo, pioner del food truck a Espanya i el primer xef espanyol amb estrella Michelin a muntar una d'aquestes camionetes restaurant.

Notícies relacionades

Entre els concursants destaca un crític gastronòmic cec que participa en el programa amb el seu gos i un amic, un matrimoni de motards rockers, unes amigues pin up i uns surfistes estrangers.

A l'aventura també s'hi unirà Carlos Maldonado, guanyador de Masterchef3, que hi participa amb el seu pare al volant de Los Maldonado. 

Temes:

Gastronomia