prediccions

Eurovisió: Edurne quedarà entre els 10 primers

Els pronòstics situen Espanya novena al festival, que guanyaria Suècia

1
Es llegeix en minuts

Quan falten pocs dies perquè se celebri Eurovisió, els pronòstics situen Edurne, la representant de RTVE, entre els 10 primers classificats, encara que no la consideren com a potencial guanyadora.

Segons William Hill, la casa d'apostes més gran del Regne Unit, Espanya segueix sense estar entre les favorites per guanyar el festival. Que Edurne amb la seva cançó 'Amanecer' guanyi el concurs es paga a 51 a un.

No obstant, la casa sí que veu amb opcions perquè arribi als 10 primers llocs: es paga a 3,5 a un.

A més, la companyia també considera improbable que acabi en les últimes posicions, a diferència de representants espanyols recents com El Sueño de Morfeo el 2013: que Espanya acabi entre els cinc països amb menys puntuació es paga a 11 a un.

SUÈCIA, FAVORITA

La gran favorita d'aquesta edició continua sent Suècia, amb el tema 'Heroes' de Måns Zelmerlöw. La cançó ha sigut comparada amb composicions de David Guetta com 'Lovers on the sun' i d'Avicii amb 'The nights'. La seva victòria cotitza a 3 a un.

El seu competidor més immediat és Itàlia, amb 'Grande amore' del trio Il Volo, a 4,33 a un. Aquest conjunt de pop líric que segueix l'estela d'Il Divo va aconseguir imposar-se al Festival de San Remo a altres populars cantants italians com Nek.

Els següents favorits són Rússia, amb 'A million voices' de Polina Gagarina i que en la primera semifinal ja va ser una de les més ben valorades, que es paga a 6 a un, i el convidat especial d'aquesta edició: Austràlia, amb el seu tema 'Tonight again' de Guy Sebastian, es paga a 8 a un.

MATEMÀTICA PREDICTIVA

Mentrestant, les prediccions fetes per Microsoft a partir del seu cercador, Bing, situen Edurne en el novè lloc del rànquing.

Analitzant els milers de dades generades en recerques i en publicacions a les xarxes socials sobre Eurovisió utilitzant models de matemàtica predictiva, l'empresa considera que Espanya no passarà del novè lloc.

Amb aquest mateix procediment, Microsoft ja va predir amb èxit els resultats del Mundial de futbol o la Champions, entre altres esdeveniments. 

Notícies relacionades

Segons aquest estudi, Edurne té un 4,5% de possibilitats de victòria, cosa que la situa en el novè lloc de la llista.

El rànquing de favorits és molt semblant al de William Hill i està encapçalat per Suècia (amb un 17,1% de possibilitats de guanyar), Itàlia i Austràlia.