VÍDEO COMMEMORATIU

60 anys d'Eurovisió, en dos minuts

El famós festival europeu de la cançó celebra el 23 de maig a Viena el 60è aniversari

Eurovisió, 60 aniversari / periodico

1
Es llegeix en minuts

Des de la primera participació eurovisiva d'Espanya, cap al 1961, en què Conchita Bautista va cantar 'Estando contigo' --amb què va aconseguir un novè lloc, de 15 països participants-- fins a l'actuació que prepara Edurne per a aquest 2015Edurne, amb 'Amanecer', han passat 56 anys. No obstant, el festival de la cançó europea va començar a Lugano (Suïssa) el 1956, de manera que aquest any se celebra el 60è aniversari del certamen europeu de la cançó. Una cita que tindrà lloc el 23 de maig a Viena, sota el lema 'Building bridges' ('Construint ponts'). 

Notícies relacionades

El vídeo recull, en dos minuts, les actuacions espanyoles més destacades --com els triomfs de Masiel i Salomé amb els seus 'La, la, la' (1968) i 'Vivo cantando' (1969), respectivament-- però també el 'Congratulations' de Cliff Richards (que va ser desbancat per Masiel, tot i ser el favorit), el 'Running scared' amb què l'Azerbaidjan va guanyar el festival del 2011, o els 'monstres' finlandesos de Lordi, que amb la seva cançó 'Hard Rock Hallelujah' van guanyar el 2006. Sense oblidar el famós 'Baila el Chiki-Chiki ' amb què Rodolfo Chikilicuatre va representar a Espanya el 2008, i que va sorprendre aconseguint la setzena plaça --d'un total de 25--, la millor posició d'Espanya en el festival des de l'any 2004.

HOMENATGE

Com a homenatge al 60è aniversari, aquest dimarts a la nit el Hammersmith Apollo de Londres acull l'Eurovision's Greatest Hits, concert amb què la Unió Europea de Radiodifusió celebra els 60 anys del conegut festival de la cançó. Com a representant de TVE (que emetrà aquest homenatge en una data encara no concretada) actuarà RosaRosa, artista que va participar en el certamen el 2002 amb 'Europe's living a celebration'.