defensors dels animals

Demanen a Edurne que elimini les escenes de la tigressa al videoclip d'Eurovisió

L'associació InfoCircos denuncia "les tristes imatges d'un animal explotat" al vídeo de la cançó 'Amanecer'

Edurne, amb la tigressa Noa, al videoclip d’Eurovisió.

Edurne, amb la tigressa Noa, al videoclip d’Eurovisió. / RTVE

1
Es llegeix en minuts

La coalició internacional InfoCircos s'ha dirigit a Edurne, l'artista que representarà Espanya al Festival d'Eurovisió, i a RTVE perquè retirin del videoclip de la cançó 'Amanecer' les imatges on apareix Noa, una tigressa utilitzada freqüentment en el món de l'espectacle.

Així mateix, InfoCircos, formada per quatre oenagés de defensa animal (ANDA, AnimaNaturalis, Born Free i Faada), va assenyalar aquest dilluns en un comunicat que ha posat en marxa una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org en què destaca que l'entrenament al qual els seus amos sotmeten aquests animals "anul·la els seus instints" i els força a "tenir comportaments no naturals en entorns estranys", a més que sovint se'ls amputen les "parts perilloses" com en el cas de Noa, que no té ungles.

"NO ÉS UN PELUIX"

"Volem que Edurne i els responsables del vídeo s'adonin que Noa no és un peluix, sinó un animal amb necessitats que no es compleixen treballant en aquesta indústria. Resulta incongruent que tenint una representant d'alta qualitat artística s'hagi d'introduir les tristes imatges d'un animal explotat i que, en aquest cas, representa els milions d'animals que pateixen per enriquir els seus amos", va afirmar Jennifer Berengueras, portaveu d'InfoCircos.

Notícies relacionades

Aquesta coalició d'oenagés animalistes va indicar que en moltes ocasions els animals utilitzats per a espectacles són capturats a la naturalesa o separats de les seves famílies sent encara bebès per facilitar el seu ensinistrament.

"Moltes vegades els animals llogats a productores de televisió o agències de publicitat procedeixen de circs, on tenen una vida itinerant i passen gran part de la seva vida tancats. En un gran nombre dels casos acaben desenvolupant seriosos problemes de salut o comportament i són abandonats, eutanasiats o confinats en una gàbia de per vida (com passa amb els pares de Noa)", va concloure.

Temes:

Edurne