cine

Vin Diesel en una altra simfonia de violència

Vin Diesel, en una escena de la pel·lícula ’Riddick’.

Vin Diesel, en una escena de la pel·lícula ’Riddick’.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Tres drames coincideixen aquesta nit amb un parell de films d'acció, un d'ells de l'inefable Vin Diesel.

Ciència-ficció

Riddick

22.23 LA SEXTA

Direcció: David Twohy Actors: Vin Diesel, Jordi Mollà, Matt Nable, Katee Sackhoff, Dave Bautista, Bokeem Woodbine, Raoul Trujillo País: EUA (2013) 113 minuts

Estrena televisiva de la tercera entrega de la saga iniciada amb 'Pitch Black', a la qual va seguir 'Las crónicas de Riddick'. En aquesta ocasió, Riddick --l'hipertròfic Vin Diesel-- està atrapat en un planeta perdut en què s'ha d'enfrontar a sanguinaris alienígenes. En la línia de les anteriors, la pel·lícula es caracteritza per les seves grans dosis de violència que s'acosten el gore, però sens dubte farà les delícies dels aficionats al gènere. I a Diesel, és clar.

Drama

Biutiful

22.00 LA 2 

Direcció: Alejandro González Iñárritu Actors: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Diaryatou Daff, Eduard Fernández País: Mèxic (2010) 145 minuts

Retrat de la vida d'Uxbal, pare abnegat i fill desemparat. Senzilla i complexa a la vegada, va obtenir dues nominacions als Oscars al millor actor (Bardem) i a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Drama

Una mente maravillosa

22.15 PARAMOUNT C 

Direcció: Ron Howard Actors: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Paul Bettany País: EUA (2011) 130 minuts

Biografia que va guanyar quatre Oscars sobre John Forbes Nash (Nobel d'economia el 1994). La seva vida es va veure marcada per l'esquizofrènia: no diferenciava entre realitat i ficció.

Drama

Lágrimes del sol

22.25 TVE-1 

Direcció: A. Fuqua Actors: Bruce Willis, Monica Bellucci País: EUA (2003) 121 minuts

Una doctora no vol abandonar els malferits i refugiats dels quals s'ha fet càrrec en una conflictiva zona africana. Un militar intenta evacuar-los a tots. Sòlid drama bèl·lic protagonitzat pel dur --i una mica cínic-- Bruce Willis.

Acció

Plan de escape

22.45 FDF

Notícies relacionades

Direcció: Mikael Hafström Actors: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jim Caviezel País: EUA (2013) 116 minuts

Un expert en seguretat carcerària s'enfronta al repte d'escapar-se de la presó que ha dissenyat. A la presó coneix l'enigmàtic Church: s'ha guanyat el respecte per ser capaç de mantenir-los en el seu seny.

Temes:

Vin Diesel