DOCUMENTAL

TV-3 recorda Vilanova a través de la seva gent

3'Marcats per Tito' inclou el testimoni de Roura, Messi i Rosell

Imatge de ’Marcats per Tito’. 

Imatge de ’Marcats per Tito’.  / TVC

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

Vuit mesos després de la mort de Tito Vilanova, TV-3 recorda avui (22.00) l'exentrenador del Barça en el programa Marcats per Tito. No es tracta d'esbossar «una biografia» de l'esportista, adverteix el periodista Santi Padró, responsable del documental -juntament amb  Dani Barcón, Jesús Muñoz i Bernat Soler-, sinó de realitzar «una pel·lícula» basada en una història d'amistat: la protagonitzada per un grup de jugadors adolescents que vivien a l'antiga Masia del Barça i que «somiaven que un dia es repartirien els rols de l'equip del seu poble». El final d'aquest relat és de sobres conegut.

Marcats per Tito ensenya les interioritats de les converses d'aquells xavals -Pep Guardiola (el tècnic del Bayern Munic va declinar participar-hi), Jordi Roura, Aureli Altimira, Francesc Xavier Sánchez Jara i Jaume Torras- i fins i tot es descobreix quin paper li tocaria interpretar a cadascun d'ells.

El documental, de 40 minuts, inclou el testimoni dels amics íntims de Tito: Roura, Altimira i Torras. I també hi participa Carles Rexach, que va ser el seu entrenador a l'equip juvenil del Barça. «Donem a conèixer anècdotes i curiositats que a mi m'han posat la pell de gallina», confessa Padró.

SILENCI TRENCAT / Per primera vegada des que va deixar la presidència del Barça, Sandro Rosell es posa davant la cambra. «Vam estar insistint durant uns quants dies -revela Padró-. A ell li va tocar la part més dura d'aquesta història». I no podien faltar les reflexions de Leo Messi i Gerard Piqué -van coincidir amb Tito quan era entrenador de cadets-,

Notícies relacionades

els capitans del primer equip Xavi Hernández i Andrés Iniesta, l'actual president Josep Maria Bartomeu, el director esportiu Andoni Zubizarreta i la periodista Ariadna Oltra, que el va entrevistar durant La Marató del 2012, dedicada al càncer.

Padró destaca l'«espectacular col·laboració» que el programa ha tingut per part del club blaugrana, cosa que demostra que Vilanova era «molt estimat» per tothom. I anuncia «alguna sorpresa».