POLÈMICA

El PP denuncia 'Polònia' per banalitzar el nazisme

Els populars demanen al CAC un informe sobre un gag en què se satiritzava Rajoy comparant-lo amb Hitler a la pel·lícula 'El hundimiento'

L’escena d’’El hundimiento’ parodiada a ’Polònia’. / POLÒNIA / YOUTUBE

L’escena d’’El hundimiento’ parodiada a ’Polònia’.
L’escena original d’’El Hundimiento’ parodiada a Polònia

/

1
Es llegeix en minuts

La polèmica que va generar dijous passat un gag del programa satíric 'Polònia' ha saltat de la xarxa a l'esfera política. El PP ha sol·licitat al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que dictamini si TV-3, cadena que emet el conegut xou, ha complert amb la seva obligació d'informació al públic. En el gag, que es va emetre dijous passat, el personatge de Mariano Rajoy --que encarna Queco Novell-- emulava Adolf  Hitler. L'esquetx en qüestió reproduïa una de les millors i més aconseguides escenes de la premiada pel·lícula 'El hundimiento', sobre els últims dies de l'Alemanya nazi.

En aquesta escena de la pel·lícula es veu com l'histèric i descontrolat dictador esbronca al seu búnquer els seus acoquinats generals per no ser capaços de frenar l'avanç de les tropes soviètiques sobre Berlín. En la sàtira de 'Polònia', és el personatge de Rajoy (Novell) qui, totalment fora de si, crida els seus assessors pel seu fracàs a l'hora d'avortar la consulta sobiranista de Catalunya el 9-N.

En una roda de premsa a la Cambra, el portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha criticat que un mitjà públic de comunicació pagat amb diners de tots faci de forma explícita una "banalització del nazisme" i una "difamació intolerable", al comparar un règim democràtic amb un règim totalitari, cosa que considera que va més enllà de la llibertat de expressió. Millo ha emplaçat tots els grups parlamentaris, que estan representats al CAC, a aprovar aquesta reprovació d'aquest  programa de televisió que tramitarà el PP català.

Notícies relacionades

A preguntes dels  periodistes, ha exculpat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el seu company del PP català, Santi Rodríguez, de qualificar de totalitàries algunes mesures i enfocaments de la Generalitat, perquè això és una opinió personal que es pot compartir o no, segons ha dit, i no un contingut produït i emès amb càrrec a recursos públics, i que genera "odi" i "animadversió".

A continuació, el portaveu popular ha puntualitzat que, en primer lloc, el PP demanarà un informe del CAC amb la seva valoració. Millo ha deixat entreveure que el seu partit també podria demanar responsabilitats polítiques als màxims responsables de TV3-,  però ha precisat que primer esperarà que es pronunciï el CAC a través del corresponent informe.

Temes:

Nazisme