PROGRAMA INFANTIL
Clan ensenya als nens a menjar sa
La cadena estrena demà 'Cocina con Clan'
D esprés del boom dels programes i concursos gastronòmics per a adults, ara la tele està acostant els més petits a la cuina. Ho ha fet en especials del Cuines del TV-3, a Masterchef junior i, a partir del 17 d'octubre, ho veurem a Disney Channel amb Un, dos ¡chef!, on el benjamí de la versió per a nens del talent show culinari de TVE, Aimar, prepararà receptes juntament amb l'humorista Luis Piedrahita. Un altre canal infantil que es proposa promoure l'alimentació sana entre els escolars és Clan que, demà (13.00 hores), estrena Cocina con Clan.
Presentat pel xef sevillà Enrique Sánchez, que ha treballat en programes de Canal Sur com Cómetelo i La báscula, el nou espai ensenyarà «a pares i a nens a menjar i a cuinar amb receptes simpàtiques, vistoses, fàcils de preparar i amb ingredients que, a priori, seria difícil que es mengessin», assenyala el cuiner. Com a exemple d'aquests aliments que a vegades costa que els més menuts se'ls mengin, posa el bròquil o les carxofes, que apareixeran en plats tan originals com un «edredó de truita sobre osset d'arròs adormit».
Al plató, Sánchez estarà acompanyat d'un grup de xavals amb qui cuinarà en cada programa dues receptes, una de dolça i una de salada, mentre els explicarà hàbits d'alimentació saludable i ells podran tocar, olorar i manipular les matèries primeres. «El contacte amb els ingredients fa que s'acostumin a la seva aroma, a la seva textura, i que li perdin la por a aliments que deien que no els agradaven encara que no els haguessin provat», diu el xef.
Com a pare de dos nens de 2 i 4 anys, Sánchez sap que, sovint, els progenitors són reticents a permetre que els seus fills entrin a la cuina, una «barrera» que ell animarà a trencar en el programa. «Demostrarem als pares que estant amb els seus fills poden disfrutar junts de la cuina, menjar de forma variada i fer moltíssimes receptes que no impliquen perill per als nens».
EXCURSIONS / Cocina con Clan també sortirà fora del plató per explicar d'on vénen els aliments que faran servir en el menú. Sánchez i els seus ajudants de cuina visitaran horts, granges, llotges, ramaderies i mercats, i participaran en el procés de producció munyint les cabres per fer formatge o recollint olives per ensenyar com es fa l'oli.
Al final del programa, i per acabar amb bon gust de boca, arribarà el moment de l'emplatat i la degustació. «Però abans parem i recollim la cuina», puntualitza el xef. I aleshores els nens són els jutges més exigents: «No poden actuar, perquè se'ls nota. I sempre acaben amb ganes de fer una altra recepta».
- Tribunals Una jutge d’Andorra reactiva la causa contra Rajoy per l’operació Catalunya
- Conflicte laboral La bandera groga oneja en l’inici de la vaga dels socorristes
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- Tribunals Multa milionària a Espanya per incomplir la normativa europea de conciliació familiar i laboral
- Fruites d’estiu ¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta
- La pretemporada blanca El Madrid tornarà a la feina amb l’operació sortida bloquejada
- Plans per a un agost cultural pletòric
- La pretemporada blaugrana Flick manté afinat el Barça
- Dictamen històric Uribe, condemnat a 12 anys de presó domiciliària
- Escalada diplomàtica Trump envia dos submarins nuclears a prop de Rússia