nou programa

Nandu Jubany cuina 'Menú cap de setmana'

TV-3 se suma diumenge a la nit als programes gastronòmics amb un 'docuxou' que presenta Llucià Ferrer

L'espai treu els fogons a l'exterior i convida a famosos com Àngel Llàcer, Eudald Carbonell i Helena García Melero

Àngel Llàcer cuina, entre Nandu Jubany i Llucià Ferrer.

Àngel Llàcer cuina, entre Nandu Jubany i Llucià Ferrer.
Àngel Llàcer atén les explicacions de Nandu Jubany.

/

2
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Els programes de cuina s’han posat de moda en els últims temps, sobretot els que incorporen elements de competitivitat i espectacle. TV-3, que ja té el 'Cuines' des de fa 18 anys, no s’apunta a aquests carros, però sí a donar una mica de marxa al gènere: 'Menú cap de setmana', un nou format per als diumenge a la tarda, abans del TN, que arriba de la mà del xef Nandu Jubany, el periodista Llucià Ferrer i un famós cada setmana. Aquest diumenge, 26, per exemple, hi ha Àngel Llàcer.

«La confluència d’idees entre Marc Roma, de la productora Batabat, que tenia un projecte amb Nandu, Toni Matas i jo», explica Llucià Ferrer, conegut locutor de ràdio i presentador d’un altre recent docu­xou TV-3, L’aprenent, «ha donat lloc a aquest nou espai».

La novetat és que «aquesta cuina surt a l’exterior», explica Ferrer. En efecte, s’ha fabricat una «cuina portàtil de fusta», on Jubany prepara els seus plats a l’aire lliure, «des d’una muntanya, un bosc o un vaixell», afegeix. La idea és «promocionar un tipus de cuina de proximitat, fàcil i efectiva».

Famosos i pobles

En cada programa els ajuda un personatge famós amb qui visiten diferents pobles de Catalunya: «Així, aquest diumenge, 26, Àngel Llàcer ens acompanya a les Garrigues; Helena Garcia Melero, al mercat de Vic, i amb Eudald Carbonell visitem Ribes de Freser i parlem de la cuina en el neolític. També hi haurà Gemma Mengual, Joan Roca i Ferran Monegal».

Ferrer, espècie d’aprenent de Jubany, s’encarrega del toc d’humor, de «fer les preguntes que faria qualsevol espectador mentre s’elabora la recepta», i de ser el jurat del duel d’àvies culinari que tanca cada programa. És una manera divertida «de reivindicar la cuina casolana de sempre», diu.

El xef de Can Jubany, que explica trucs senzills que faran quedar bé a qualsevol aficionat (un ou ferrat en un cassó amb oli remenat prèviament li dóna un toc molt especial), assegura que la seva idea és «divulgar la cuina catalana, promocionar els nostres productors i donar a conèixer els productes de proximitat i de temporada».

Notícies relacionades

En aquest sentit, no solament ensenya a elaborar «una cuina fàcil i pròxima, de tota la vida i a l’abast de qualsevol», sinó a utilitzar «productes bons i de temporada», que a més són «econòmics». Per exemple, «menjar maduixes o meló» fora de la seva època habitual, com per Nadal, no solament és poc normal, sinó que «resulta car».

En les pròximes entregues de l’espai, Nandu Jubany cuinarà amb els convidats del programa unes receptes saboroses i clàssiques com «un platillo de bacallà i un conill enfornat sota terra», diu.

Temes:

Nandu Jubany