Tallada a les 12.19 hores l'emissió de Canal 9

El segon canal de Nou Ràdio segueix emetent tot i que la televisió valenciana ha fos a negre

Una de les últimes imatges emeses per Canal 9.

Una de les últimes imatges emeses per Canal 9. / @{TV3cat}

4
Es llegeix en minuts

El Govern valencià d'Alberto Fabra va acordar ahir a la nit l'apagada de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) després de publicar una edició especial del 'Diari Oficial de la Comunitat Valenciana' (DOCV) en què establia el cessament immediat de les emissions. Abans del tancament, els treballadors havien anunciat la decisió en directe a través del Nou 24. Així hem explicat les últimes hores de vida de la televisió pública valenciana, fins a la seva fosa en negre a les 12.19 hores. {Llegiu la crònica final sobre el {tancament} de Canal 9.

16.36 h. El segon canal de Nou RàdioSí Ràdio, que continuava oferint música en valencià, acaba l'emissió. Segons el sindicat Intersindical Valenciana, ara "sí que és el final definitiu de les emissions de RTVV".

13.18 h. Treballadors de RTVV han sortit del centre de Burjassot, darrere d'una pancarta amb el lema 'RTVV no és tanca. És la teua'. Alguns d'ells han baixat la senyera al produir-se l'apagada. Posteriorment, s'han dirigit a l'entrada principal on estaven concentrats centenars de treballadors i persones que s'han acostat a la porta, on han corejat els crits de 'RTVV no és tanca', 'Fabra dimissió', 'Feixistes', 'Lladres' o 'On estan els diners dels valencians'.

12.15 h. Tallada l'emissió de Canal 9. La policia entra i ordena el desallotjament immediat de les instal·lacions als treballadors i els liquidadors tallen l'emissió. 

11.14 h. El PSPV-PSOE demana al TSJCV la suspensió cautelaríssima del tancament de RTVV per la "gravetat" de la decisió que causarà "danys irreparables tant als treballadors com a la societat valenciana".

10.55 h.  El Jutjat d'Instrucció 1 de Paterna ha ordenat el desallotjament "immediat" de les instal·lacions de RTVV a Burjassot (València), segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

10.17 h. Nou Ràdio torna a emetre després de deixar de sentir-se des de la mitjanit, però des de Sí Ràdio, freqüència musical de Radiotelevisió Valenciana que no ha s'ha arribat a tallar. Des d'aquesta freqüència els treballadors connecten amb els que continuen a les instal·lacions de Burjassot.

10.00 h. El Govern valencià commina els treballadors a deposar la seva actitud perquè podrien estar incorrent en la comissió d'un delicte tipificat al Codi Penal.

9.37 h. Un centenar de treballadors són a les portes de Ràdio Televisió Valenciana a Burjassot sense poder entrar a les instal·lacions. Els empleats reben crits i mostres de suport d'alguns dels cotxes que circulen pels accessos pròxims.

9.12 h. Tallada l'emissió en 'streaming' de Canal 9.

9.08 h. "Me'n vaig a casa i, per mi, això no es tanca", declara el tècnic que havia de tallar les emissions del Canal 9, segons informa el Canal 324. El treballador admet no poder suportar la pressió de la mesura.

9.00 h. Nou 24 entrevista per primera vegada Beatriz Garrote, presidenta de l'Associació de Víctimes del Metro de València.

6.35 h. El jutjat rebutja la denúncia per ocupació il·legal presentada pels tres membres del consell de liquidació de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) en què es demanava s'identifiqués i es desallotgés les persones que estan dins la seu de la televisió, a Burjassot, segons han informat treballadors de Canal Nou durant la programació especial que estan protagonitzant des de mitjanit, a l'espera que siguin tallades les emissions en execució de l'acord aprovat ahir a la nit pel Govern valencià. Els treballadors han rebut amb aplaudiments aquesta notícia, i han proferit crits de RTVV "no es tanca".

5.00 h. Nou manté les emissions mentre que aproximadament uns 40 empleats de Nou Ràdio es troben a la seu d'aquest mitjà, que ha cessat la seva activitat poc abans de les 00.00 hores. Nou 24 segueix emetent una programació especial conduïda per Frederic Ferri i Victoria Maso, que ha apuntat en directe la possibilitat que s'estigui esperant una ordre judicial per tancar Canal 9, encara que el tancament ja s'ha produït sense aquest tràmit al centre de producció d'Alacant.

3.00 h. Els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) impedeixen en un primer moment accedir als liquidadors al centre de control on hi ha els cables per tallar les emissions i denuncien que se'ls ha intentat impedir que gravessin aquestes imatges. Després, han format un cordó davant el control central de la televisió perquè no entrés la policia, que finalment s'ha retirat entre crits de "no es tanca". Els treballadors s'han situat davant aquesta sala i han frenat l'accés per part dels liquidadors, igual que han fet posteriorment amb els agents de policia desplaçats fins allà.

Notícies relacionades

2.45 h. S'informa que el centre de producció de RTVV a Alacant ha estat clausurat i que a dins de les instal·lacions alacantines només hi ha la policia i el vigilant de seguretat, amb ordre de no deixar entrar cap treballador. Durant l'informatiu també s'anuncia que el canal 24 hores de TV3 emet el senyal de Canal 9 amb l'emissió especial i en directe sobre el tancament.

00.0 h. El Govern valencià acorda el cessament de les emissions dels serveis de radiodifusió i televisió de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) per qualsevol mitjà o canal de difusió. Nou Ràdio ha deixat de sentir-se ja aquesta nit. Una edició especial del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publicada aquesta nit assenyala que l'apagada es farà efectiva a partir del dia de la publicació d'aquest acord al DOCV.

Temes:

Canal 9