Aguirre adverteix que Telemadrid podria córrer la mateixa sort que Canal 9 si el jutge rebutja l'ERO

La presidenta del PP de Madrid considera "patètic" que els jutges s'oposin als acomiadaments

Esperanza Aguirre, en la manifestació organitzada per l’AVT, diumenge a Madrid.

Esperanza Aguirre, en la manifestació organitzada per l’AVT, diumenge a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha advertit aquest divendres que Telemadrid corre el mateix perill de tancar-se que el de la ràdio i televisió pública del País Valencià si el jutge rebutja l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que hi ha sobre l'autonòmica madrilenya.

"Ja ho ha dit el president de la Comunitat de Madrid. Si els jutges decideixen que l'ERO és nul hauran de tancar Telemadrid", ha destacat la també presidenta del PP a Madrid.

Notícies relacionades

Per Aguirre, és "patètic" que els jutges no acceptin els ERO, i més després de comparar els 1.400 empleats de Telemadrid i els gairebé 2.000 de Canal 9 amb els menys de 600 empleats de televisions privades d'àmbit espanyol com Tele 5 i Antena 3. "Si els jutges declaren nul l'ERO, com que no hi ha pressupost aprovat ni n'hi pot haver, no hi ha cap més solució que el tancament", ha incidit en declaracions a RAC-1 Aguirre, que ha subratllat que no desitja aquest desenllaç perquè creu que s'haurien de mantenir els llocs de treball imprescindibles i les televisions.

Ha assegurat, no obstant, que si no és possible s'han de prioritzar les despeses en sanitat, educació i les atencions socials "abans que pagar despeses en personal de televisió que, potser, no és imprescindible".

Temes:

Canal 9