Mas creu que "és una llàstima" el tancament de Nou Ràdio

El president ha recordat que la Generalitat manté l'oferta que al País Valencià es puguin veure les emissions de TV-3

Artur Mas conversa amb dues nenes en una escola per a fills d’obrers a Pune, aquest dijous.

Artur Mas conversa amb dues nenes en una escola per a fills d’obrers a Pune, aquest dijous.

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Bangalore (Enviat especial)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha evitat valorar l'actuació del Govern valencià en relació amb el tancament de Nou Ràdio i l'anunci de tancament de Canal 9, però ha afirmat que, des del punt de vista del àmbit lingüístic català, "és una llàstima que, en relació amb l'ús del català en els mitjans de comunicació, en un determinat territori, perdi gas, és una llàstima. Això a Catalunya no pot passar de cap manera".

Notícies relacionades

Mas ha recordat que la Generalitat manté l'oferta que aal País Valencià es puguin veure les emissions de TV-3. "Se'ls va oferir, però no podem garantir l'emissió de TV-3 a València si el Govern no pren la decisió política i administrativa d'autoritzar-ho, l'oferiment està fet de forma absolutament formal".

Aquí "no pot passar"

En relació amb la situació dels mitjans públics valencians, el líder de CiU ha afegit que "a Catalunya això no pot passar". "Hi ha d'haver una ràdio i una televisió públiques potents que, entre altres, coses promoguin la llengua catalana en el nostre territori, ben comú que s'hauria de poder estendre en l'àmbit lingüístic comú, i el País València forma part d'aquest àmbit comú, que no té primacia per part de ningú, que és de tots", ha explicat.