La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la FORTA lamenten el tancament de RTVV

Els dos organismes audiovisuals qualifiquen de "pèssima notícia" la pèrdua d'un servei públic de comunicació i esperen que el buit que queda "es cobreixi al més aviat possible"

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, aquest divendres.

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, aquest divendres. / ACN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i els grups parlamentaris de CiUERCICV-EUiA i CUP han censurat aquest divendres la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar la seva ràdio i televisió pública (RTVV).

A la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, ha titllat aquest divendres de "pèssima notícia" el tancament de la ràdio pública valenciana, així com la suspensió de les emissions de Canal 9.

El president de la CCMA, procedent de València, està convençut que "el poble valencià sabrà trobar la millor fórmula per trobar un servei com el que tenia, i no només recuperar-lo, sinó millorar-lo".

"TV-3 no es tanca"

Duart ha manifestat la seva preocupació i ha insistit que "perdre un servei públic de comunicació sempre és una molt mala notícia", i més tenint en compte que aquests serveis pertanyen a un àmbit comunicacional comú en llengua i història amb Catalunya.

Així mateix, Duart ha estat contundent al negar una possible privatització de TVC: "TV-3 no es privatitza, ni som Canal 9 ni som Telemadrid, ni ho serem mai".

Un dia trist

En el mateix sentit s'ha pronunciat el secretari general de la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA), Enrique Laucirica, que ha lamentat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i ha esperat que "les autoritats competents" trobin "al més aviat possible" la fórmula per cobrir la informació de proximitat de la qual s'ocupava la cadena autonòmica.

Notícies relacionades

"És un dia trist per a la televisió, per a la televisió pública sobretot i per a la televisió pública autonòmica, en particular", ha assenyalat el secretari general de la FORTA, Enrique Laucirica, que ha recordat que l'organisme havia advocat en un comunicat anterior perquè "el procés desemboqués en una solució satisfactòria". "No ha estat així", ha lamentat.

Malgrat aquesta "tristesa", ha recordat que la decisió del tancament de RTVV ha estat presa per "un parlament democràticament" i, per tant, "no s'hi poden posar objeccions". Pel que fa a la manera en què els treballadors han estat desallotjats per la policia, ha reconegut que "és xocant", encara que "són qüestions més estètiques que de fons".

Temes:

Canal 9